www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Aan de slag op de natuurwerkdag!

24 oktober 2018 Boswachter Lydie van Santen in Rivierengebied
Knippen en zagen langs de venranden

Knippen en zagen langs de venranden

Zaterdag 3 november gaat Nederland weer massaal buiten aan de slag op de Natuurwerkdag. Ook Staatsbosbeheer Rijk van Nijmegen organiseert samen met het IVN een werklocatie in het Vennengebied. Lijkt het jou tof om mee te helpen, lees dan zeker verder!

Wat kan je doen?

De werkzaamheden bestaan uit het houtvrij maken van enkele venoevers waar insecten en amfibieën van profiteren. Er moet dus gezaagd, geknipt en gesleept gaan worden. Naast al het harde werk is er ook tijd voor een excursie door het gebied waar het IVN alles vertelt over de amfibieën die hier voorkomen.

Waar & Wanneer?

We verzamelen om 9.15 uur bij de Staatsbosbeheer werkschuur in Overasselt en na een kop koffie/thee lopen we richting de werklocatie. Hier gaan we tot 13:00 uur aan de slag en sluiten de dag af met een welverdiende kop soep.

Aanmelden

Lijkt het jou leuk om op deze dag samen met de boswachter en andere vrijwilligers te werken aan een mooiere omgeving meld je dan nu aan via onderstaande de link. Deelname is gratis maar het aantal plaatsen is beperkt, wacht dus niet te lang!

https://www.natuurwerkdag.nl/locatie/overasselt-heide-ophouden

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog