www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Vogelconcerten in het Rivierengebied

7 maart 2019 Boswachter Lydie van Santen in Rivierengebied
Vogelconcerten

In het voorjaar hoor je de mooiste concerten gewoon in de natuur. Je hoeft er niet eens voor in de rij te staan! De boswachters van het Rivierengebied hebben verschillende buitengewone belevenissen georganiseerd, je leest er alles over in deze blog.

Vogels in rep en roer

In maart ontwaakt de natuur langzaam uit haar winterslaap en laten de vogels zich horen. Mannelijke vogels zingen uit volle borst om hun territorium te verdedigen en de vrouwtjes te versieren. De liefde hangt in de lucht 😉 Ga eens goed zitten voor deze bijzondere concerten en geniet van dit fenomenale hoorspel. Misschien hoor jij wel een roodborsttapuit, of een tjiftjaf?

Daarnaast leert de boswachter of Staatsbosbeheer gids je verschillende vogels herkennen zodat je je vrienden bij een volgend natuurbezoek kan verrassen met je kennis. En het leuke is, dit kan gewoon bij jou in de buurt. Kijk op de website en boek de excursie bij jou in de buurt:

Roodborsttapuit (saxicola torquata) man met larve van langpootmug in krentenbloesem.

Vogels van de Overasseltse en Hatertse vennen

Het Overasseltse en Hatertse vennengebied is een zeer gevarieerd gebied met bos, heide, kruidenrijke akkers en natuurlijk de vennen! Mogelijk hier te verwachten vogelsoorten: Roodborsttappuit, Dodaars, Groene specht, Grote bonte specht, Zwarte Specht, verschillende ganzensoorten & eendensoorten. Geef je oren volop de kost op zondag 24 maart! Boek nu een plekje voor deze excursie.

Vroege vogels en prachtig ochtendgloren in Munnikenland

Vogels van het Munnikenland

Het Munnikenland kenmerkt zicht door de ruigte, in de uiterwaarden langs de rivier de Waal. Hier leven vele vogelsoorten: op het water, in de struiken en in de rietkragen. En ’s morgens vroeg zingen ze om het hardst, dus daarom gaan we op zondag 7 april lekker vroeg op pad! Boek nu een plekje voor deze excursie.

Vogels van Waterrijk in Park Lingezegen

Geniet een avond van een waar vogelconcert tijdens deze wandeling door de nieuwe natuur in het Waterrijk in park Lingezegen. De boswachter van Staatsbosbeheer neemt je mee langs de nieuwe moerassen en leert je onderweg enkele vogels herkennen. Het park is pas een paar jaar oud, maar nu al worden er bijzondere vogelsoorten gezien en vooral gehoord. Wandel mee, wie weet wordt je getrakteerd op de roep van de roerdomp of blauwborst…. Boek nu een plekje voor deze excursie.

 

Andere locatie’s

Nieuwsgierig naar de andere 12 Buitengewone Belevenissen bij jou in de buurt? Kijk op www.staatsbosbeheer.nl/gewoonbuiten

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog