www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Feestje! 20 jaar BuitenGewoon

6 juni 2019 Boswachter Daan Meeuwissen in Rivierengebied

BuitenGewoon, het natuurplatform van Omroep Gelderland, bestaat dit jaar 20 jaar en viert dit met een exclusief evenement: Beleef BuitenGewoon. Ter ere van het jubileum vindt op 6 juli in Velp een speciaal natuurfestijn plaats met colleges en workshops over natuurgerelateerde thema’s. Staatsbosbeheer is al die 20 jaar partner van BuitenGewoon en presentator Twan Teunissen is tegenwoordig zelfs onze boswachter in de Gelderse Poort. Dus wij vieren mee!

Al 20 jaar lang vertelt BuitenGewoon in geuren en kleuren over de prachtige natuur die onze provincie herbergt. We vinden het dan ook hoog tijd voor een feestje. Tijdens het exclusieve natuurevenement op het terrein van Buitenplaats Beekhuizen kunnen bezoekers zich onderdompelen in lezingen, workshops en mini-excursies. Zo geeft de Meteo Groep een workshop wolkenlezen, kunnen liefhebbers een natuurfotografie-workshop volgen van Johan van der Wielen en is er een mini-excursie wildplukken van Edwin Flores. Ook presentatoren Twan Teunissen en Harm Edens zijn aanwezig.

Het complete aanbod van workshops is te vinden op de site van BuitenGewoon. De lezingen staan in het teken van de stand van de Gelderse natuur en de terugkeer van de wolf in Nederland. Verder laten de makers van het televisieprogramma BuitenGewoon zien wat zij in 20 jaar tegenkwamen.

Grand finale

Tijdens het evenement vindt ook de grand finale van de natuurfotowedstrijd van BuitenGewoon plaats. De jury onthult de maker van de mooiste Gelderse natuurfoto van de afgelopen 20 jaar.

Aanmelden

Een verjaardag zonder gasten is natuurlijk geen echte verjaardag. Daarom nodigt BuitenGewoon natuurliefhebbers van harte uit zich aan te melden voor het jubileumevenement. Wil jij 6 juli (09.30 – 16.00 uur) het natuurevenement van BuitenGewoon in Beekhuizen bijwonen? Dat kan! Meld je nu aan op deze website. We hebben plek voor 500 natuurliefhebbers, dus wees er snel bij want vol is vol!

Alle uitzendingen van BuitenGewoon (en veel meer berichten over de natuur in Gelderland) zijn terug te zien op buitengewoon.nl.

reageren

geef een reactie

 • Han Messie
  30 juni 2019 om 13:03

  NIEUW GESLACHT

  Na lange trektochten
  vinden een wolf en wolvin elkaar
  in Nederlands grootste bosgebied

  de geliefde woeste Veluwe
  schept binnen zijn struikenwirwar
  een veilig verborgen kraamnest
  van gezonde wolvenwelpen

  de bemin’lijke roofdiertjes
  spelen zorgeloos verstoppertje
  tussen takken en hoog gras
  verslinden gulzig het wild
  dat vader en moeder brengen

  vragende toekomst
  glanst _ en verduistert soms
  op de grijsbruine pelsjes

  de zorgzame ouders
  en hun opgroeiende jongen
  strijden voor nakomelingen
  die klein in aantal zullen blijven
  maar wier oplettend vernuft
  en vaardige speurdrift
  zich des te meer scherpen.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog