www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Groene voornemens wandelingen Rivierengebied

19 december 2019 Boswachter Lydie van Santen in Rivierengebied

Veel mensen maken deze periode goede voornemens voor het nieuwe jaar. Vaker naar buiten, meer samen zijn met vrienden en familie, vaker bewegen en meer rust… Je hebt ze vast al wel voorbij horen komen. Maar in de praktijk stranden de mooie plannen vaak al na een paar weken. Wij helpen je graag bij het volhouden, want we denken dat de natuur een mooie bijdrage aan je plannen kan leveren!

Elk seizoen heeft zijn eigen charme, maandelijks bieden we excursies aangepast op dat moment. Om zo iedereen uit te dagen de natuur in te gaan! Je kan kiezen voor een locatie bij jou om de hoek of iets verder weg. Zo kun je op bosuil-excursie, hazensafari, vollemaanwandeling, de stilte ervaren en nog veel meer. De eerste activiteit in januari is een wandeling waar je letterlijk stil van wordt. Zo kun je je goede voornemen direct in de praktijk brengen!

Twee locaties, twee data

Munnikenland op 3 januari

Struin het nieuwe jaar in met de gids van Staatsbosbeheer en dwaal een ochtend door het ruige Munnikenland, de uiterwaarden langs de Waal bij Slot Loevestein. Samen met je familie op ontdekkingstocht door de natuur. Vele watervogels verblijven op de plassen en misschien kom je oog in oog te staan met de konikpaarden of met de rode geuzen. Een echte tocht voor jong én oud.

Voor meer informatie en het boeken van deze wandeling gebruik je deze link.

Overasseltse en Hatertse vennen op 5 januari

Het landschap van de Overasseltse en Hatertse vennen weet menig mens tot rust te brengen. Met de diversiteit aan kleuren zelfs in de winter, de soms spiegelgladde vennen en contouren van de rivierduinen is het een fijne plek voor een groene voornemens wandeling. Ontdek de mooiste plekken van het vennengebied met de gidsen. Zij nemen je mee voor een wandeling door het landschap met unieke vergezichten en vele cultuur-historische elementen.

Voor meer informatie en het boeken van deze wandeling gebruik je deze link.

Andere gebieden in Nederland ontdekken

Door heel Nederland zijn er Groene voornemens wandelingen georganiseerd, kijk voor alle mogelijkheden op: Groene voornemens wandelingen Staatsbosbeheer

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog