www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Natuurwandelroute N-70 zet de toon voor Landschapsparade

17 september 2020 Boswachter Twan Teunissen in Rivierengebied
Landschapsparade 2020

Landschapsparade 2020

Op 4 oktober organiseert Via Natura het buitenfestival de Landschapsparade. Het programma staat in het teken van de uitverkiezing van Berg en Dal als wandelgemeente van het jaar 2020 en het 50-jarige bestaan van de N-70 route. De activiteiten vinden plaats op en rond het landgoed de Holthurnsche Hof. Dat biedt voldoende ruimte om het festival ook in corona-tijd veilig te organiseren.
De boswachters van Staatsbosbeheer verzorgen tijdens de Landschapsparade excursies op de Duivelsberg.

Programma

Deelnemers gaan op pad met begeleiders. Ze duiken in de natuur, het landschap en de rijke cultuurhistorie van de heuvelrug. Ze horen verhalen over bijzondere dier- en plantensoorten, over de overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog die nu nog zichtbaar zijn en waar de Romeinen 2000 jaar geleden dakpannen produceerden. Ze kunnen ook meedoen aan een workshop kaart en kompas. Kinderen kunnen meelopen met de wandelingen of kiezen voor de speciaal voor deze dag gemaakte fotospeurtocht.

De N-70 route bestaat dit jaar 50 jaar. De bedenkers maakten de route ter ere van het Europese Natuurbeschermingsjaar 1970.  Op 4 oktober leiden IVN-gidsen je vanaf De Bastei over delen van de route naar het buitenfestival. De N-70 route voert de  wandelaar over heuvels en dalen met magnifieke uitzichten. Het is niet alleen de aanzienlijke fysieke inspanning, maar de wandelaar raakt als vanzelf onder de indruk van de natuur. Dat is precies wat de ontwikkelaars beoogden

Op de website van de Landschapsparade staan alle activiteiten op een rij.

Duivelsberg
Duivelsberg

Inschrijven

Vanwege corona moeten mensen die mee willen doen met de activiteiten zich vooraf inschrijven. Het festival is niet vrij toegankelijk . Inschrijven kan via de website van de Landschapsparade. De activiteiten zijn gratis.

Arno van der Kruis heeft ter gelegenheid van het jubileum van de N-70 een boekje geschreven over de N70 die voor een groot deel door het natuurgebied van Staatsbosbeheer loopt. Tijdens de landschapsparade is deze bijzondere uitgave verkrijgbaar. Bestellen kan ook door een email te sturen naar info@bellefleurboomgaardbeheer.nl.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog