www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Gezocht: Enthousiaste vrijwilligers inventarisatie amfibieën omgeving Nijmegen

22 januari 2021 Boswachter Thijmen van Heerde in Rivierengebied

IVN Rijk van Nijmegen, Ravon en Staatsbosbeheer zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers om in de omgeving van Nijmegen amfibieën te inventariseren. Vind je het leuk om in de natuur actief te zijn of zet je je graag op een andere manier in voor de bescherming van amfibieën en hun leefomgeving dan kunnen wij jou hulp goed gebruiken!

Wie zoeken wij?

Jaarlijks zetten velen vrijwilligers zich in om flora en fauna in Nederlandse natuurgebieden in kaart te brengen. Deze gegevens zijn van groot belang voor de bescherming van soorten en behoud van hun leefomgeving. IVN Rijk van Nijmegen is samen met Ravon en Staatsbosbeheer op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die zich in willen zetten om amfibieën te inventariseren. Hou jij er van om de natuur in te gaan en draag je graag een steentje bij aan de bescherming en instandhouding van deze dieren? Dan kunnen wij jou hulp goed gebruiken!

De werkzaamheden

Je werk veelal zelfstandig. In overleg met het IVN en de boswachter van Staatsbosbeheer worden je werkgebied en je werkzaamheden bepaald. Voorkennis van veelvoorkomende amfibieën is wel een vereiste. Naast inventariseren kan het voorkomen dat je klein onderhoud uitvoert in de natuur. Je legt je bevindingen vast en koppelt deze terug aan de boswachter. Als je deze uitdaging aan wil gaan is het belangrijk dat je met regelmaat inzetbaar bent. Voor een zo compleet mogelijke inventarisatie is reguliere verslaglegging essentieel.

Interesse?

Heb jij interesse of zou je graag meer informatie willen krijgen over deze functie?
Reageer dan op deze blog of stuur een reactie naar rijkvannijmegen@staatsbosbeheer.nl

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog