www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Op pad met de ‘nieuwe’ boswachter!

13 oktober 2021 Boswachter Berry Vissers in Rivierengebied

Overasseltse en Hatertse vennen, Foto; Lydie van Santen, Staatsbosbeheer

Yes! Het mag weer! Ga dit najaar met Staatsbosbeheer op pad in het Rivierengebied Oost. Daarnaast stelt een nieuwe boswachter zich voor. Lees in deze blog wie hij is, wat hij doet en hoe je met hem en collega boswachters op pad kan.Even voorstellen

Hoi, Ik ben Berry en sinds 1 oktober een nieuwe boswachter Publiek in het Rivierengebied Oost. Na heel wat jaren als boswachter beheer ga ik nu deze nieuwe uitdaging aan. Een diverse, uitdagende baan! Zo kan ik in de ochtend een mooie excursie geven, en ben ik daarna diverse klussen aan het voorbereiden. Samen met mijn collega boswachters Publiek ben ik verantwoordelijk voor alle publiekszaken in het Rivierengebied Oost.

Al op jonge leeftijd was ik altijd buiten. Mij vond je vaak in het bos waar ik hutten bouwde of  wild ging spotten. Natuur fascineert mij! Zo kan ik versteld staan van wat vogels doen tijdens hun migratietochten. Ik vind het mooi om te zien dat steeds meer mensen ontdekken hoe bijzonder en divers de Nederlandse natuur kan zijn. Ik ben altijd sportief geweest! Als kind ging ik weer of geen weer op de fiets naar school. Tegenwoordig pak ik graag mijn mountainbike of racefiets voor een lange tocht in de buitenlucht.
Werken in het gebied waar ik ben geboren is elke dag weer een cadeau.

Wil je met mij of mijn collega op pad? Lees dan in deze blog wat wij dit najaar allemaal organiseren………………………..

Kom langs in de Bastei

Heb jij een vraag over natuur of wil je weten waar je een mooie wandeling kan maken? Heb je iets gevonden in het bos en wil je graag weten wat het is? Samen met onze voorlichtingsboswachters organiseren wij inloopdagen in de Bastei. Kom langs, maak een praatje en krijg antwoord op brandende vragen. Je kan aansluitend mee met een wandeling door de Stadswaard. Meld je vooraf aan of koop een kaartje aan de kassa.

De Bastei
Foto Loïs Koelewijn

Heb jij een vraag of wil je graag met onze voorlichtingsboswachters op pad? Kom dan langs op de volgende data;

  • Woensdag 27 oktober
  • Zondag 14 november
  • Woensdag 24 november
  • Zondag 19 november
  • Woensdag 29 december

Klik hier voor meer informatie over de Bastei.

Struinen door de Stadswaard

Struin mee door de Stadswaard, een ruig natuurgebied zo dicht bij de stad dat je de Waalbrug nog in je kielzog hebt. Na een uur tot anderhalf uur lopen is de stilte overweldigend. Je vergeet zo de drukte van de stad. De excursie begint  in museum De Bastei, met verhalen over dit mooie natuurgebied dat volop in ontwikkeling is.

Foto Twan Teunissen, Staatsbosbeheer

Ontdek met onze voorlichtingsboswachters de achtertuin van Nijmegen! Zin om mee te wandelen? Klik dan hier voor meer informatie.

Natuurwerkdag Vennengebied

Al 20 jaar organiseert LandschappenNL samen met de provinciale Landschapsbeheerorganisaties elke eerste zaterdag van november de Natuurwerkdag. Ook wij doen dit jaar mee met een activiteit in de Overasseltse en Hatertse Vennen.

Foto Thijmen van Heerde, Staatsbosbeheer

Steek je handen samen met Binnenwerk en Staatsbosbeheer uit de mouwen tijdens de landelijke Natuurwerkdag! In de Overasseltse en Hatertse Vennen gaan we aan de slag met het verwijderen van jonge boompjes tussen de heide. Dit is erg belangrijk! Doe je dit niet dan verandert dit bijzondere gebied langzaam in bos.

Wil je meer informatie en zelf ook je handen uit de mouwen steken? Kijk dan hier voor meer informatie en meld je aan!

Excursies najaar 2021

Dit najaar organiseren wij verschillende excursies in het Rivierengebied Oost. Kijk voor al onze activiteiten hier of lees hieronder wat we gaan doen en hoe je deel kan nemen.

Struinen door de Millingerwaard

Wandel mee door de uiterwaarden in de Millingerwaard. Ga op zoek naar sporten van bevers of kom oog in oog te staan met de grote grazers! Een gids van Staatsbosbeheer neemt je mee tijdens een prachtige wandeling door deze ruige riviernatuur. Draag kleding vies mag worden en stevige schoenen!

Foto Twan Teunissen, Staatsbosbeheer

Wandel mee en meld je aan! Klik hier voor meer informatie.

Bosuilen op de Duivelsberg

In december roepen de bosuilen om duidelijk te maken wie waar woont én om een partner te zoeken. Ga mee met de boswachter van Staatsbosbeheer en ervaar dit bijzondere concert waarbij het soms net is of je je in een enge film begeeft. Een bijzondere avondwandeling door het duistere bos op de Duivelsberg.

Foto Jenny van Leeuwen, Staatsbosbeheer

Wil je ook graag mee? Klik dan hier en meld je aan.

Meer informatie?

Heb je vragen of ben je op zoek naar meer informatie?

klik dan hier voor de Gelderse Poort of hier voor het Rijk van Nijmegen.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog