www.boswachtersblog.nl/ Rottum

Zandplaat Simonszand vanuit de lucht

29 maart 2012 bertcorte in Rottum
Foto vanaf de oostkant (Lauwers): Rijkswaterstaat.

Simonszand is een zandplaat aan de geul de Lauwers tussen Schiermonnikoog en Rottumerplaat. Onlangs maakte de geul Eilanderbalg aan de westzijde en de geul Spruit aan de oostzijde, door het noordelijke deel van de zandplaat Simonszand verbinding. Dat geulen zich verplaatsen, verbreden of versmallen, dieper worden of verzanden, is een feit. En dat deze beide geulen mogelijk een keer verbinding zouden maken, zat er wel in. 
Ik zag in een krantenartikel de volgende zin; “Komende weken kan de kaart van het waddengebied opnieuw getekend worden….” Zo gaat dat, dat kan per dag veranderen, onder invloed van wind, water en zand. De recente luchtfoto (maart 2012) van Rijkswaterstaat laat zien dat Simonszand nu niet doormidden is of ten onder is gegaan zoals in de media stond, maar onderdeel uitmaakt van de dynamiek van de Wadden.

reageren

geef een reactie

  • els knol-licht
    29 maart 2012 om 09:47

    Heel duidelijk vind ik de foto niet. De foto is vanaf de oostkant genomen staat er. Wat zien we hier? Het noordelijk deel van Simonszand en op achtergrond Schiermonnikoog? De nieuwe geul loopt oost-west, zuidelijker van wat we op foto zien, volgens mij. RWS heeft vast meer foto’s gemaakt. Ik ben er benieuwd naar.
    Kijk op http://www.wadvanels.blogspot.com voor fotoserie bezoek aan Simonszand 10 maart 2012

  • Simone Plantinga
    29 maart 2012 om 09:07

    Reblogged this on Simone Plantinga – Blog and commented:
    Een duidelijke uitleg over wat dynamiek in het Waddengebied doet. Door Bert Corté (Staatsbosbeer Rottum)

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog