www.boswachtersblog.nl/ Rottum

Presentatie ‘Fauna van Rottum’ op 6 november

1 november 2012 bertcorte in Rottum

het boekjeMijn collega Nico de Vries werkt vooral als boswachter in Westerwolde, maar monitoort al jaren ook de dieren op Rottumerplaat, Rottumeroog en het Zuiderduin. Hij heeft samen met natuurliefhebber Mark Zekhuis z’n waarnemingen beschreven in een boek: ‘Fauna van Rottum’. Het rijk geïllustreerde boekje wordt op dinsdagochtend 6 november overhandigd aan de samenstellers tijdens een bijeenkomst van uitgeverij Profiel in ’t Zielhoes in Noordpolderzijl. Jan Bakker, hoogleraar Natuurbeheer van Kustsystemen aan de RUG, en regiodirecteur Herman Sieben van Staatsbosbeheer Noord zullen een woordje spreken.

Van begin april tot eind juli zijn er op Rottumeroog en Rottumerplaat vogelwachters gestationeerd. Vooral de broedvogels en wadvogels worden nauwkeurig geteld. Ook worden er allerlei andere gegevens verzameld en vastgelegd. Vaak worden er door Nico en vrijwilligers bijzondere soorten gespot. Fauna van Rottum geeft een systematisch overzicht van alle diersoorten die ooit op de Rottums zijn waargenomen. Denk bijvoorbeeld aan kwallen, weekdieren, kreeftachtigen, duizendpoten, maar ook zoogdieren, libellen en vlinders worden uitgebreid behandeld.

Per soort worden de meldingen beschreven en voorzien van achtergrondinformatie, verder is het boek geïllustreerd met prachtige foto’s van de dieren, maar ook van de eilanden en het landschap in de loop van de tijd. Een onmisbaar naslagwerk voor de vogelaar, de wetenschapper, de waddenliefhebber, de eilandengek en de natuurliefhebber. Je raakt gewoon niet uitgekeken!

Boswachter Nico de Vries (rechts) als studiogast bij ‘Tijd voor Max’ op 19 maart 2012: over het wel of niet verdwijnen van Rottumeroog

Fauna van Rottum, Mark Zekhuis en Nico de Vries, Uitgeverij Profiel Bedum, ISBN 9789052945347, te koop vanaf 6/11 voor €19,95

reageren

geef een reactie

  • Dutch Rottum islands new animal book | Dear Kitty. Some blog
    1 november 2012 om 17:48

    […] Tuesday 6 November, a new book will be published on the animals of the Rottum archipelago. Its authors are the wildlife ranger Nico de Vries and […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog