www.boswachtersblog.nl/ Rottum

Midwintertocht op 30 november

30 september 2013 bertcorte in Rottum

Het kan u haast niet ontgaan zijn; de media-aandacht voor de eerste grote Nederlandse natuurfilm sinds járen: De Nieuwe Wildernis. Sinds donderdag te zien in meer dan 100 bioscopen! De spectaculaire familiefilm toont een jaar uit het leven in het relatief nieuwe natuurgebied de Oostvaardersplassen van Staatsbosbeheer. Dit verhaal laat zich moeiteloos vertalen naar boeiende wilde natuur die in heel Nederland te vinden is.

beleef De Nieuwe Wildernis!
beleef De Nieuwe Wildernis!

De Wadden als geheel is zo’n wildernisgebied. Als je bang bent voor natte voeten, heb je hier niets te zoeken. Niet voor niets wordt dit het land tussen eb en vloed genoemd. Elke dag ziet het er anders uit. Met elk getij stromen miljoenen liters water en enorme hoeveelheden zand heen en weer. Wat is land? Wat zee? Dat bepaalt de natuur, die hier als een grillige koning heerst. Dat levert fantastische flora en fauna op. Dat zie je eigenlijk nog het meest op het onbewoonde Rottum. Ik nodig u graag uit om dit op een bijzondere manier te beleven.In het kader van de film De Nieuwe Wildernis biedt Staatsbosbeheer eenmalig een bijzondere belevingsexcursie naar Rottum aan, buiten het reguliere excursieseizoen (maart-augustus-september) om. Jawel, een Midwintertocht op zaterdag 30 november a.s.!

over de zeebodem naar Rottumeroog
over de zeebodem lopen we naar het onbewoonde Rottumeroog (foto: Chris Klomp)

Na vertrek uit de visserijhaven van Lauwersoog varen we eerst onder Schiermonnikoog door over het Lutje Wad en Hornhuizerwad met zicht op de Groninger kust. Via de Zuidoost-Lauwers onder Rottumerplaat langs via de geul Boschwad naar het Schild, en van daar naar het Oostschild bij Rottumeroog. Daar zullen we even moeten wachten totdat het water weg is en we relatief droog naar Rottumeroog kunnen wandelen. U hoeft zich gelukkig niet te vervelen aan boord, want de vaartocht wordt omlijst door het vrouwenensemble ‘Fier!’ met liedjes van ver weg en dichtbij. Eenmaal aangekomen op Rottumeroog leid ik u samen met Joke Oord rond. De wandeling op het eiland zal ongeveer drie uur duren. Daarna varen we terug. Beter kun je de rust en stilte van het wad niet beleven…

Goed verzorgd
Bij het arrangement zijn inbegrepen: koffie/thee en Groninger koek bij vertrek, en voor onderweg een lunchpakket in een bewaartas met vier volkoren broodjes met ham en kaas, een mueslibol, een appel en water. Bent u vegetariër, dan wordt de ham vervangen door kaas. Op de terugreis staat er een goed gevulde (vegetarische) groentesoep en een bord hutspot of boerenkoolstamppot voor u klaar, uiteraard met een drankje.

Informatie Midwintertocht naar Rottumeroog
Start: visserijhaven Lauwersoog
Datum: zaterdag 30 november
Prijs pp: € 115,-
Gidsen: boswachter Bert Corté en gids Joke Oord
Vertrek: 06.30 uur*
Verwachte aankomst: rond 20.00 uur (kan ook later afhankelijk van windrichting en tij)
Aanmelden vanaf 1 oktober:  http://www.staatsbosbeheer.nl/Activiteiten/Rottum/Midwinterwandeling%20op%20Rottumeroog.aspx
Meer info over de Wildernisgebieden van Staatsbosbeheer: www.nieuwewildernis.nl

*Laagwater Huibertgat (vlakbij Rottumeroog): 13.40 u met een verlaging van -122 cm. U kunt doorgaans twee uur voor laag van boord. Maar kan ook vroeger of later zijn, afhankelijk van windrichting of tij.

reageren

geef een reactie

 • h van schaik
  6 oktober 2013 om 18:14

  de belevenis is niet in geld uit te drukken. maar het blijft een hoop geld .

 • h van schaik
  6 oktober 2013 om 18:14

  de belevenis is niet in geld uit te drukken. maar het blijft een hoop geld .

 • Jan Rabs
  30 september 2013 om 13:40

  Ik vind de kosten veel te hoog. De kosten vind ik niet redelijk en niet in verhouding tot het gebodene.
  Jammer, ik was graag meegegaan.

  Veel succes en plezier.

  Met vriendelijke groeten,

  Jan Rabs

  • Bert Corté
   30 september 2013 om 16:05

   Dat is jammer. U krijgt voor dit bedrag een volledig verzorgde excursie met een extraatje naar een bijzonder wildernisgebied.

  • Arjen
   1 oktober 2013 om 04:40

   Mee eens, het lijkt veel geld, maar de belevenis is het meer dan waard! Ik spreek uit eigen ervaring.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog