www.boswachtersblog.nl/ Rottum

Op ‘expeditie’ door Groningen naar Rottumeroog!

6 juni 2014 bertcorte in Rottum

Zoals de volgers van dit blog weten, bezocht fotograaf Jasper Doest meerdere keren Rottumeroog. De mooiste en indrukwekkendste foto’s die hij tijdens zijn bezoeken maakte, worden door National Geographic Magazine en Staatsbosbeheer vanaf maandag 16 juni gedurende 6 weken tentoongesteld op het voorplein van het NS Station Groningen. Daarnaast kun je ‘op expeditie’ door de binnenstad: zo’n 30 ondernemers/winkeliers stellen hun etalage beschikbaar voor de unieke beelden van het mythische eiland. De route is verkrijgbaar bij de VVV Groningen en de Servicebalie van NS.

eenzame Jasper Doest.
Een eenzame Jasper Doest.

De expeditieroute loopt van het NS Station naar de zogenaamde ‘Bocht van Ameland’ aan de Noorderhaven. Hier vertrokken in vroeger tijden, toen Groningen via het Reitdiep in verbinding met de Lauwerszee stond, de veerboten naar Ameland en de handelsschepen die over de Waddenzee voeren. Ook van en naar Rottumeroog; dat een roemrechte geschiedenis kent, maar moeilijk te bereiken was.

Op een onbewoond eiland
De bekende natuurfotograaf Jasper Doest heeft Rottumeroog in opdracht van National Geographic Magazine in beeld gebracht. Zijn 20 pagina’s tellende reportage is opgenomen in het juninummer van National Geographic Magazine. Doest is erin geslaagd om het karakter van deze wildernis in alle vier seizoenen op schitterende wijze vast te leggen. In totaal verbleef Doest zo’n vijftig dagen en nachten op Rottumeroog, steeds begeleid door een boswachter. Je kunt nu via zijn foto’s een stukje van deze ‘expeditie’ meebeleven.

Deze foto-expositie/expeditie wordt mede mogelijk gemaakt door: provincie Groningen, de Groningen City Club, gemeente Groningen, Stichting Vrienden van Rottumeroog en Rottumerplaat, de Waddenvereniging, en Marketing Groningen.

reageren

geef een reactie

 • Kees Bosker
  8 juni 2014 om 18:55

  Dag,

  Voor mij stond en staat er een interessante foto van Bert Corte op jullie site, maar helaas kan ik Corte niet benaderen: geen emailadres, geen telefoonnrummer, niets van dat al, als ik tenminste goed heb gekeken.

  Graag even een hint naar zijn richting.

  Veel dank alvast!

  Groeten,

  Kees Bosker

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog