www.boswachtersblog.nl/ Rottum

SVRR organiseert Rottumdag

15 april 2015 bertcorte in Rottum

De Stichting Vrienden van Rottumeroog en Rottumerplaat (SVRR) organiseert as. zaterdag 18 april een ‘Rottumdag’, in samenwerking met Staatsbosbeheer, Rijkswaterstaat en verschillende erfgoedorganisaties in het Waddengebied. Of u geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de Rottums, gefascineerd door onbewoonde eilanden of betrokken bij de Wadden in het algemeen: deze dag mag u niet missen.

Op het programma staan:

  • drs. Ernst Lofvers, geomorfoloog bij Rijkswaterstaat, heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de dynamiek in de afgelopen decennia en vertelt over de recente veranderingen in het aanzien van de eilanden,
  • dr. Egge Knol, archeoloog en werkzaam als conservator bij het Groninger Museum; hij is Rottumkenner bij uitstek en neemt u mee naar de strandvoogdenfamilie Van Dijk,
  • Verder willen we het avontuur op de eilanden niet schuwen. Wie kent dat beter dan Jaap Kloosterhuis, onze boswachter en gids en een zeer geregelde bezoeker en deskundige op Rottum. Hij laat u meegenieten van de survival in de natuur.
  • Een voorstelling met prachtige natuuropnames van fotograaf Rob de Wind completeert het beeld.
Gobimatten Rottumeroog
Gobimatten Rottumeroog

Rondom de plek van de bijeenkomst, museum Het Hogeland in Warffum, organiseert streekhistoricus drs. Erik de Graaf een wandeling in het teken van de familie Toonder, die zijn sporen in Warffum heeft nagelaten. Speciaal bezoek aan de Rottumkamer in het Museum hoort ook bij het programma. Informatie over excursies verschaft Yvonne Nijlunsing (verbonden aan Erfgoedpartners Groningen en St. Verdronken Geschiedenis).
De Stichting Vrienden van Rottumeroog en Rottumerplaat verwacht met de Rottumdag veel mensen te bereiken, die dit stukje onvoorspelbaarheid in ons overvolle land en warm hart toedragen.

Locatie: Museum Het Hogeland, Warffum
Tijd: 10 uur tot 16.30 uur
Kosten: geen
Opgave: via de site van de stichting: www.rottumeroog.org

Tip: de Vrienden zitten nu ook op Facebook https://www.facebook.com/VriendenVanRottum

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog