www.boswachtersblog.nl/ Rottum

De vogelwachters van Rottumerplaat stellen zich voor

17 april 2015 bertcorte in Rottum

Rottumerplaat is sinds 3 april jl. weer door vogelwachters bemand. De gehele lente en zomer wordt het toezicht en de monitoring van flora en vooral fauna uitgevoerd door het echtpaar Doortje en Bart. Ook in 2013 waren zij al aan de slag als vogelwachter op hun favoriete eiland Rottumerplaat. In deze blogpost stellen ze zich aan je voor.

Bart en Doortje klaar voor het broedseizoen!
Bart en Doortje klaar voor het broedseizoen!

Ik ben Doortje Dallmeijer en 66 jaar oud. Ik ben verpleegkundige van beroep en vind het leuk in mijn vrije tijd naar vogels en planten te kijken, inventarisatiewerk voor SOVON te doen, mee te helpen met veldwerk en te fotograferen. Sinds 2009 ben ik gestopt met werken in het revalidatiecentrum de Hoogstraat in Utrecht en heb tot 1 maart 2015 als invalster op een nul-uren contract bij de Buurtzorg gewerkt. Ik ben in 1972 getrouwd met Bart Ebbinge en we hebben drie dochters en drie kleinkinderen.

Ik ben Bart Ebbinge en ben net als Doortje 66 jaar oud. Ik heb biologie gestudeerd aan de Universiteit van Groningen. Vervolgens heb ik van 1975 tot mijn pensionering op 1 maart 2014 als ganzenonderzoeker gewerkt bij het R.I.N., IBN-DLO en Alterra in Wageningen.

Wat biologisch veldwerk betreft hebben ze beiden hun basistraining gehad in de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie, en kennen de vogels en planten uit het Waddengebied goed. Bart en Doortje hebben daarnaast ervaring met expedities naar o.a. Spitsbergen, Noord-Siberië en Alaska. “We vinden het heerlijk om nu weer een heel broedseizoen dit prachtige eiland te mogen bewaken. En zullen hier regelmatig onze belevenissen delen. Reacties zijn welkom!”

reageren

geef een reactie

 • Jaap van Dort
  22 april 2015 om 15:00

  Goede wacht dit seizoen voor jullie samen met veel jong spul dat uit de eieren komt.

 • twan fornara (@twanfornara)
  17 april 2015 om 16:33

  Ik wens jullie alle succes maar vooral veel plezier toe op deze unieke locatie

 • Hans Den Hartog
  17 april 2015 om 13:16

  Heel veel plezier & mooie momenten gewenst Bart & Doortje.
  Mijn bezoek bij jullie op Rottumerplaat in 2013 voor de film “De Vogelwachter; tijd bestaat enkel tij” koester ik nog steeds. Ik kijk uit naar jullie verhalen & foto’s!
  Hartelijks, Hans den Hartog

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog