www.boswachtersblog.nl/ Rottum

Update: Expeditie Rottumeroog 2016 volgeboekt

9 augustus 2016 Staatsbosbeheer in Rottum

Staatsbosbeheer-gids Emo Klunder vertelt waar tot februari 2014 de vogelwachterswoning stond

Het ging hard, héél hard dit jaar. De 23 ‘Expedities Rottumeroog’ zijn net na aanvang van het seizoen ook echt volgeboekt. Nou ja, op één plekje na dan. Voor de snelle solitaire beslisser was er nog een vrije plaats op zondag 2 oktober. Maar die is vandaag, 10 augustus, ook gereserveerd. Voor de ‘onbewoonde-eiland-liefhebbers’ die net te laat waren met beslissen: volgend jaar weer een kans. Houd dit weblog of de website van Staatsbosbeheer goed in de gaten in de maand maart, dan publiceren we de expedities van augustus, september en oktober 2017.

Waarom expedities in nazomer?
Staatsbosbeheer laat graag iedereen genieten van de Wadden, maar vanwege de gevoeligheid voor verstoring van trekvogels en zeehonden zijn Rottumeroog en Rottumerplaat voor publiek afgesloten volgens art. 20 van de Natuurbeschermingswet. De ca. 25 groepsexpedities van Staatsbosbeheer vinden plaats buiten het broedseizoen (ná 1 augustus). We bezoeken Rottumeroog tijdens laag water, om de hoogwatervluchtplaatsen van vogels niet te verstoren. Rottumerplaat is helemaal gesloten voor bezoek.

Naast de expedities van Staatsbosbeheer zijn er nog enkele mogelijkheden om in de nazomer een bezoek aan Rottumeroog of het wad er omheen te brengen. Hieronder vindt u een overzicht van de aanbieders met wie Staatsbosbeheer afspraken heeft gemaakt:

  • Bruine vloot “Groene Eenvoud”, 3-daagse zeilreis Rottumeroog: http://www.degroeneeenvoud.nl Gidsen: vogelwachters Rottumerplaat Bart Ebbinge en Doortje Dallmeijer
  • Bruine vloot “Bruinvisch”, 3-daagse zeilreis Rottumeroog: http://www.bruinvisch.com. Gids: Peter Venema

Een andere optie is om mee te gaan met een wadlooptocht tot nét voor het afgesloten gebied bv via Wadloopcentrum Pieterburen, of meevaren met de Vroegevogeltocht van de Waddenvereniging op 18 september as.

Boswachter en gids Jaap Kloosterhuis

reageren

geef een reactie

  • Rottum island birds and flowers | Dear Kitty. Some blog
    9 augustus 2016 om 10:37

    […] Now, I have to walk barefoot on the sand and through the now shallow sea for about half an hour to Rottum. […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog