www.boswachtersblog.nl/ Rottum

As. zondag: RadioDoc over Rottumerplaat

16 september 2016 staatsbosbeheer1 in Rottum

Op zondag 18 september om 21:00 uur wordt op NPO Radio 1 een documentaire uitgezonden over een onderzoekstocht naar Rottumerplaat van Erfgoedpartners Groningen, St. Verdronken Geschiedenis, Staatsbosbeheer en enkele biologen.

Het zijn de plekken waar je niet komen mag die een onweerstaanbare aantrekkingskracht uitoefenen. Rottumerplaat is van alle Waddeneilanden het minst toegankelijk vanwege de gevoeligheid voor verstoring van trekvogels en zeehonden. Dat weet je als vaste volger van dit weblog natuurlijk. Bij uitzondering mocht afgelopen winter een klein gezelschap een halve dag onderzoek doen naar de ontstaansgeschiedenis van ‘plaat’. Voor de duur van één laag tij mochten de wetenschappers, onder mijn strikte leiding, op het strand een grondboring verrichten. Radiomaker en schrijver van een boek over de Wadden, Mathijs Deen, was erbij, en maakte een mooie reportage.

Uitzending RadioDoc: Zondag 18 september van 21 tot 22.00 uur op NPO Radio 1
Website: www.2doc.nl/radiodoc

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog