www.boswachtersblog.nl/ Rottum

Vogelwachtersdagboek verschenen

3 november 2019 Boswachter Aaldrik Pot in Rottum
Schrijvers Aaldrik Pot en Nicolette Branderhorst

Blije schrijvers. (foto Ed Molenaar)

Daar is ie dan: Terug naar Rottumerplaat, het boek dat Aaldrik Pot en Nicolette Branderhorst schreven over hun vier maanden durende verblijf als vogelwachters op Rottumerplaat.

Afgelopen vrijdag presenteerden we het boek in het Lauwersnest, het activiteitencentrum van het Nationaal Park Lauwersmeer. Tegen de prachtige achtergrond van de Global Flyway, de trekroute waar veel trekvogels die wij afgelopen jaar rondom Rottumerplaat aanschouwden gebruik van maken.
Als lezers van dit blog hebben jullie in onze berichten al veel gelezen over de werkzaamheden van een vogelwachter op Rottumerplaat. In het boek maken we het wat persoonlijker. We vertellen in dagboekvorm – in woord en beeld – over ons streven naar een eenvoudiger bestaan maar ook over de grote dynamiek van zand, zee en wind. Over de soms ontelbare hoeveelheid vogels, de bijzondere zoutplanten en opvallende strandvondsten. De worstelingen komen eveneens langs, bijvoorbeeld dat onze aanwezigheid soms óók verstorend werkt op de vogels. Maar bovenal blijkt dat we genieten van dit natuurleven. Voor ons draagt het bestuderen van de natuur namelijk bij aan het levensgeluk, zoals de beroemde natuurvorser Jac. P. Thijsse bijna honderd jaar geleden al beweerde.

Terug naar Rottumerplaat
Een van de pagina’s uit Terug naar Rottumerplaat.

Het boek dat 240 pagina’s telt is voor € 29,95 verkrijgbaar in iedere boekhandel en tot het einde van het jaar ook via het winkeltje van Lauwersnest, het activiteitencentrum Lauwersmeer, De Rug 1, Lauwersoog. Daar is tot die tijd ook een kleine foto-expositie met een aantal foto’s uit het boek.

Hartelijk dank voor alle leuke berichten gedurende het seizoen en wellicht tot ziens op een van de lezingen over ons boek. De agenda kun je vinden op www.natuurspoor.com.

Aaldrik Pot & Nicolette Branderhorst, Vogelwachters Rottumerplaat 2019

reageren

geef een reactie

 • Rafaella
  10 november 2019 om 21:58

  Na de boekpresentatie heb ik het boek – na 2 zondagen me erin te hebben ondergedompeld – al uitgelezen. Wat prachtig en boeiend beschreven. Als je erin leest ga je letterlijk terug naar Rottumerplaat. En bij dag 122 een traan gelaten.
  Een fotograaf vind altijd dat t beter kan, maar dat hoeft echt niet hoor, wat een juweeltjes!
  Dank voor dit prachtige boek! ♡

 • Liesbeth van Besouw
  3 november 2019 om 18:27

  Wat een waanzinnig mooie foto’s!!! Daar had ik helemaal niet op gerekend in een “dagboek”. Fijne verrassing.

  • Meindert
   4 november 2019 om 11:53

   Wat een prachtig boek over jullie belevenissen op Plaat zoals jullie zeggen. Voor ieder natuur liefhebber een genot om te lezen en te kijken naar de prachtige foto’s die jullie daar bij hebben gezet.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog