www.boswachtersblog.nl/ Schoorlse Duinen

Herstelwerkzaamheden fietspaden in volle gang

16 september 2015 Boswachter Laurens Bonekamp in Schoorlse Duinen

Omgebouwde asfalteermachine die het betonnen fietspad aanlegt.

De herstelwerkzaamheden van de fietspaden in de Schoorlse Duinen zijn in volle gang. Afgelopen week (woensdag 9 september) is er gestart met de werkzaamheden. Er is begonnen met het verwijderen van de oude klinkers van de Harger Zeeweg. Deze week is er vervolgens gestart met de aanleg van het betonnen fietspad aan de Lovinkslaan. De mannen maken lange dagen waardoor er na 2 dagen werk al ruim 250 meter nieuw fietspad ligt.

Aanleg betonnen fietspad
Aanleg betonnen fietspad

Aanleg fietspaden

De fietspaden worden aangelegd met groot materieel. Het betonnen pad wordt aangelegd door een omgebouwde asfalteermachine op rupsbanden. Een shovel voert het beton aan en giet het vooraan in een opvangbak. De omgebouwde asfalteermachine zorgt er vervolgens voor dat er volautomatisch, aan de achterkant, een betonnen pad wordt aangebracht van ongeveer 17 cm dik. Dit zonder gebruik te hoeven maken van bekisting. De machine strijkt het beton strak en wordt vervolgens door medewerkers verder afgewerkt met waterafvoerende ribbels. Door het wisselvallende weer wordt het betonnen pad afgedekt met folie om zo rustig uit te laten harden. Wanneer het beton droog genoeg is om er op te kunnen rijden, wordt er om de 3 meter een gleuf gezaagd zodat het beton met koud en warm weer kan bewegen.

Toegankelijkheid

Tijdens de betonwerkzaamheden is de Lovinkslaan niet toegankelijk. De openstelling is afhankelijk van de droogtijd van het beton. Wij houden u op de hoogte via dit weblog, over de toegankelijkheid. Na het afronden van de Lovinkslaan zal er gestart worden met het aanleggen van het betonnen fietspad aan de Harger Zeeweg. Fietsers en wandelaars kunnen tijdens de werkzaamheden gebruik maken van het naastgelegen wandelpad.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog