www.boswachtersblog.nl/ Schoorlse Duinen

Hondenliefhebbers, Let op! Vers gestort beton

23 september 2015 Boswachter Laurens Bonekamp in Schoorlse Duinen

Let op! Vers gestort beton. Niet Betreden!

Tijdens de eerste 24 uur na de aanleg van het betonnen fietspad is het beton nog zacht en kan betreding zorgen voor afdrukken in het beton. De paden zijn daarom afgesloten voor publiek. Let goed op dat uw hond is aangelijnd rondom de Nieuwe Weg zodat hij/zij niet ongemerkt het verse beton op kan.

Let op! Vers gestort beton. Niet Betreden!
Let op! Vers gestort beton. Niet Betreden!

Betonwachters

In het gebied staan betonwachters die het beton in de gaten houden totdat de bovenlaag is uitgehard. Daarnaast zijn er, speciaal voor de bezoekers, bruggetjes geplaatst op de knooppunten zodat u het fietspad kan oversteken om uw wandeling voort te zetten.

Bruggetje voor het oversteken door voetgangers.
Bruggetje voor het oversteken door voetgangers.

De overlast is nog van korte duur. Daarna kunt u weer volop genieten van de rust en ruimte in het gebied!

 

 

reageren

geef een reactie

 • Ximaar
  3 oktober 2015 om 22:05

  Prachtig, maar de fietspaden zijn een dik jaar terug in het SBB en PWN gebied tussen Wijk aan Zee en Camperduin opgedoekt. Er staan geen fietspad borden meer. Ten zuiden van het Noorzeekanaal staan ze nog wel in het duingebied. Ik vraag me af waarom dat gebeurd is. Wat was er mis met de blauwe borden met een fiets er op die elke buitenlander begrijpt. Voetpadborden zijn wel gebleven.

 • Laurens Bonekamp, Boswachter Schoorl, kop van Noord-Holland & Texel bij Staatsbosbeheer
  2 oktober 2015 om 14:44

  Beste Henk,

  De Julianalaan en een deel van de Harger Zeeweg krijgen een nieuwe asfaltlaag. Het deel fietspad waar u het over heeft, tussen Schoorl a/Zee en Hargen a/Zee, waar nu klinkers liggen, is in beheer bij het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, en dus niet bij Staatsbosbeheer. Hij wordt daarom ook niet meegenomen bij de herstelwerkzaamheden.

  De Mariaweg is een voetpad geworden om zo voor meer rust te zorgen voor de nachtzwaluw.

  Groeten,

  Boswachter Laurens

  • Henk
   2 oktober 2015 om 15:52

   Beste Laurens,

   De klinkers op de Hargerstrandweg liggen er nog wel redelijk bij. Echter, het grootste deel is voorzien van een brakke asfaltlaag met allerlei hobbels en bobbels, alsof er boomwortels omhoog gedrukt worden (terwijl er rondom toch geen bomen groeien). Maar goed, jammer dan dat Staatsbosbeheer aldaar geen beheerder is!

   Tja, de Mariaweg gedegradeerd tot voetpad… Ik zal de volgende keer eens kijken of die nachtzwaluws rustig blijven zitten als ik hardlopend over de Mariaweg dender. ;-))

   Mooi weekend!

 • Henk
  2 oktober 2015 om 14:19

  Gezien de plattegrondjes bij het bericht van 28 augustus zal de Julianalaan een nieuwe asfaltlaag krijgen, maar de Hargerstrandweg (tussen Schoorl a/Zee en Hargen a/Zee) daarentegen niet. Waarom wordt juist die brakke/gevaarlijke weg niet voorzien van een nieuw asfalttapijtje?!

  Ook heel jammer is dat er bij de Mariaweg opeens voetpadborden zijn geplaatst en er kennelijk niet meer gefietst mag worden. Waarom is dat?

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog