www.boswachtersblog.nl/ Schoorlse Duinen

Bruisend weekend in de Schoorlse Duinen

7 oktober 2015 Boswachter Laurens Bonekamp in Schoorlse Duinen

Veel spelende kinderen bij de Klimduin in Schoorl

Het beschermen van de mooie natuur in Nederland is belangrijk voor Staatsbosbeheer, maar ook het laten beleven van natuur is een speerpunt. Afgelopen weekend ging dit goed samen, het bruiste in de Schoorlse Duinen. Door het mooie nazomerweer waren er veel mensen op de been om te genieten van de natuur. Mensen gingen er massaal op uit om de drukte van het werk achter zich te laten om de laatste zomerse zonnestralen op te vangen. Naast wandelaars, fietsers en ruiters waren er ook veel mensen afgekomen op de activiteiten van Staatsbosbeheer. Zo verzorgde het Buitencentrum een bedrijfsuitje, reed de Zonnetrein en als afsluiting van de dag was er nog de activiteit strikken en stropen.

Veel spelende kinderen bij de Klimduin in Schoorl
Veel spelende kinderen bij de Klimduin in Schoorl

Bedrijfsuitje Ruitenburg

Voor het accountantsbureau Ruitenburg stond er een actief bedrijfsuitje op het programma. 109 medewerkers hebben op verschillende manier de natuur beleefd. Zo staken de accountants de handen uit de mouwen om Staatsbosbeheer te helpen met het verwijderen van bomen en struiken uit de heide achter het Buitencentrum. Naast werken in de natuur waren er ook andere activiteiten zoals een zintuigentocht waarbij mensen aangespoord werden om al hun zintuigen te gebruiken en zo de natuur nog beter te beleven. Ook werd de natuur vastgelegd op het witte doek in een schildersessie en is een gids op pad geweest om alles te vertellen over de natuur. Deze groene middag werd na veel positieve reacties feestelijk afgesloten met een borrel. Als klap op de vuurpijl werden we verrast met een cheque ontvangen van €100,- voor het Buitencentrum, waarvoor heel veel dank.

Strikken en Stropen

Voor kinderen stond de avond in het teken van Strikken en Stropen. Speurneuzen en echte dierenvrienden konden de boswachter in het schemer helpen om dieren te bevrijden uit de handen van de stroper. Bij deze spannende kinderactiviteit streden ongeveer 70 kinderen verdeeld over 6 groepen tegen elkaar om wie het beste de stroper kon ontwijken en wie zoveel mogelijk dieren kon bevrijden. Het beste team wordt op de Facebook pagina van Staatsbosbeheer Schoorlse Duinen bekend gemaakt. Het was een geslaagde avond die veel kinderen de natuur heeft laten beleven, mede door de inzet van onze vele toegewijde vrijwilligers.

Boswachter Laurens

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog