www.boswachtersblog.nl/ Schoorlse Duinen

Werkzaamheden fietspaden Schoorlse Duinen afgerond

26 oktober 2015 Boswachter Laurens Bonekamp in Schoorlse Duinen

Controle van het fietspad door de aannemer en de projectleider vanuit Staatsbosbeheer Bart Witte.

Geheel binnen de tijdsplanning zijn de werkzaamheden aan de fietspaden afgerond. Met deze tweede fase zijn alle fietspaden, die beschadigd zijn geraakt tijdens de branden in de Schoorlse Duinen tussen 2009 en 2011, hersteld en beter dan ooit tevoren. De fietspaden zijn weer geheel toegankelijk.

Controle van het fietspad door de aannemer en de projectleider vanuit Staatsbosbeheer Bart Witte.
Controle van het fietspad door de aannemer en de projectleider vanuit Staatsbosbeheer Bart Witte.

Fietspaden opgeleverd

Dinsdag 20 oktober zijn de fietspaden opgeleverd door de aannemer, Schagen infra. Tijdens de herstelwerkzaamheden aan de fietspaden is er met veel vakmanschap, de laag schelpen op de Lovinkslaan, Nieuwe weg en een deel van de Harger Zeeweg vervangen voor beton. Beton is als fietspad duurzamer in onderhoud en gaat veel langer mee, waardoor de onderhoudskosten op langere termijn lager zijn. De Julianalaan en een deel van de Harger Zeeweg zijn uitgerust met een nieuwe laag asfalt. Samen met de herstelwerkzaamheden in 2014 aan de Blijdesteinweg en de Dr. van Steinweg, zijn alle werkzaamheden aan de fietspaden nu afgerond.

Schoorlse Duinen hoort nu bij mooiste fietspaden Noord-Holland

De nieuwe fietspaden zorgen voor meer fietscomfort waardoor bezoekers nog meer van het gebied kunnen genieten. Daarnaast was het noodzakelijk om de veiligheid voor fietsers te kunnen garanderen. Mensen maken veel gebruik van deze fietspaden waardoor deze slijten. Tijdens de periode van duinbranden hebben bluswagens bovendien schade veroorzaakt aan de fietspaden. Door verbetering van de fietspaden is het gebied nu beter bereikbaar voor hulpdiensten. Met het verbeterde fietspadenstelsel is het gebied ook beter toegankelijk geworden voor mindervaliden. De paden zijn goed toegankelijk voor rolstoel- en scootmobielgebruikers waardoor ook mensen die minder-valide zijn, weer van de mooie natuur kunnen genieten.

Mede mogelijk gemaakt door steun van Ministerie van Economische Zaken

De herstelwerkzaamheden zijn mede mogelijk gemaakt door steun vanuit het Ministerie van Economische Zaken. Door eenmalig een grote investering te doen in de aanleg van betonnen fietspaden is het onderhoud aan de fietspaden goedkoper geworden dan oude fietspaden.

Probeer de nieuwe fietspaden zelf eens uit en ervaar hoe mooi de Schoorlse Duinen zijn. In het Buitencentrum Schoorlse Duinen zijn verschillende fietsroutes verkrijgbaar.

Boswachter Laurens Bonekamp

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog