www.boswachtersblog.nl/ Schoorlse Duinen

Staatsbosbeheer verlengt samenwerking met Zonnetrein

15 maart 2016 Boswachter Laurens Bonekamp in Schoorlse Duinen

Ouderen en mindervaliden kunnen weer volop genieten van de Schoorlse Duinen

Door: Boswachter Laurens Bonekamp

Maandag 14 maart heeft Staatsbosbeheer de samenwerking met de Zonnetrein verlengd met een periode van minimaal 5 jaar. Wat in 2014 begon als proef bleek al snel een doorslaand succes. Eigenaar, bestuurder en reisgids, Frank Hoogvorst neemt mensen mee met zijn Zonnetrein door de Schoorlse Duinen en vertelt ze alles over het gebied. Vooral bij ouderen en mindervaliden bleken zijn tochten een schot in de roos.

Zonnetrein voorzetting samenwerking
Officieel moment voor vervolg samenwerking Staatsbosbeheer en de Zonnetrein. (Foto: Links Frank Hoogvorst (eigenaar, bestuurder en reisgids Zonnetrein), Rechts Laurens Bonekamp)

Dankzij de Zonnetrein is het weer mogelijk om mensen die niet of nauwelijks in de natuur konden komen, weer te laten genieten van dit mooie stukje Nederland. Met veel plezier verlengen wij dan ook de samenwerking voor een periode van 5 jaar met 5 optie jaren.

Dat de excursies een doorslaand succes zijn komt vooral naar voren in de vele ontroerende reacties die Frank Hoogvorst ontvangt. Zo sprak hij een geëmotioneerde vrouw aan tijdens zijn rit of er iets mis was. Het antwoord was veelzeggend: “niks hoor, maar ik vind het zo mooi dat ik dit nog mag meemaken.” Een andere mindervalide bezoeker, reed vroeger veel met zijn paard in de duinen. Door de zonnetrein kwam hij nu na jaren weer in de duinen. “Voor deze mensen doe ik het”, aldus Frank Hoogvorst.

Zonnetrein_Frank Hoogvorst
Frank Hoogvorst die enthousiast verteld over de verschillende soorten heide in de Schoorlse Duinen

Vanaf 1e paasdag start de zonnetrein weer met zijn vaste dienstregeling. U kunt dan weer elke woensdagmiddag (vertrek 14.00 uur) en zondagmiddag (verstek 13.00 uur) mee vanaf het Buitencentrum Schoorlse Duinen aan de Oorsprongweg in Schoorl. De ritten duren 1,5 uur en vooraf reserveren is noodzakelijk. Kaartjes à 7,50 euro zijn verkrijgbaar aan de balie of telefonisch te reserveren via 072-5093352. Kijk voor meer informatie op www.zonnetreinschoorl.nl.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog