www.boswachtersblog.nl/ Schoorlse Duinen

Beleef de (nieuwe) natuur rondom Petten

11 juli 2016 Boswachter Laurens Bonekamp in Schoorlse Duinen

Trek komende zondag  (17 juli) je wandelschoenen aan, want op deze dag kun je mee op natuurexcursie in Petten. Staatsbosbeheer organiseert samen met Natuurmonumenten en het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) twee excursies in en bij de Hondsbossche Duinen, het nieuwe kustlandschap tussen Petten en Camperduin.

Polderwandeling
Om 11.00 uur neemt de boswachter van Natuurmonumenten je mee de weidse Harger- en Pettemerpolder in. De wandeling voert je over oude dijkjes die de monniken in de Middeleeuwen aanlegden, karakteristieke weidemolentjes en het echte ‘kadetjeslandschap’. Onderdeel van de excursie is een bezoek aan De Putten. Een bijzondere en brakke plas vlak achter het nieuwe strand, waar onlangs nieuwe eilandjes zijn aangelegd voor vogels. Meer informatie en boeken kan via: https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebied/harger-en-pettemerpolder/activiteiten

Excursie nieuwe en oude duinen
De boswachter van Staatsbosbeheer start om 13.30 vanaf Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee met een excursie door de Hondsbossche Duinen en de Pettermerduinen. Onderweg hoort u over de aanleg van dit nieuwste stukje Nederland, wat tussen Petten en Camperduin voor een mooie en veilige kust heeft gezorgd. En natuurlijk hoort u over alles de natuur in de duinen rond Petten. Meer informatie en boeken kan via: www.staatsbosbeheer.nl/ontdekpettemerduinen

Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee
Voor of na de excursie bent u van harte welkom voor een gratis bezoek aan Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee, Strandweg 4, Petten. In deze tentoonstelling hoor, ziet en leest u alles over de kustversterking. Meer informatie: www.hhnk.nl/zandtegenzee.

reageren

geef een reactie

 • aadenouden
  11 juli 2016 om 17:16

  Dag Laurens.
  Je bedoelt waarschijnlijk 17 juli.

  • Laurens Bonekamp, Boswachter Schoorlse duinen & kop van Noord-Holland bij Staatsbosbeheer
   11 juli 2016 om 17:26

   Dag Aadenouden,

   Je hebt helemaal gelijk! Bedankt voor je scherpe blik en ik heb het aangepast?

 • Spoonbills and whinchats | Dear Kitty. Some blog
  11 juli 2016 om 17:01

  […] We arrive at the northern end of the Hondsbossche Zeewering marine dike, near Petten village. This photo shows the view to the south; there are major works to reinforce the dike with sand in front of it. […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog