www.boswachtersblog.nl/ Schoorlse Duinen

Duinbrand razendsnel geblust

9 augustus 2016 staatsbosbeheer1 in Schoorlse Duinen
Rook in Schoorlse Duinen

Gisteren heeft er kort een brand gewoed in de Schoorlse Duinen. De brand werd ontdekt door een aantal mountainbikers die direct 112 hebben gebeld. Met de ervaring van vorige branden rukten de hulpdiensten snel en met groot materieel uit. Hierdoor was de brand snel onder controle. Rond vijf uur ‘s middags was het nablussen gedaan. Het was natuurlijk schrikken maar gelukkig lijkt de schade mee te vallen. Het vuur heeft ongeveer een kwart hectare bereikt in het centrale deel van de Schoorlse Duinen. Dat is ongeveer een half voetbalveld. De bomen staan er nog; de stammen zijn deels geblakerd, maar de kruinen zijn intact. De bodem is wel flink aangetast. Een aantal dennenorchissen is verloren gegaan. De Schoorlse Duinen zijn inmiddels weer volledig toegankelijk voor publiek.

Schoorl na brand

We willen iedereen zeer bedanken voor de adequate reactie, de aangeboden hulp en de goede samenwerking. Mede daardoor bleef de schade beperkt.

Boswachter Maarten Duinker

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog