www.boswachtersblog.nl/ Schoorlse Duinen

Start van het broedseizoen

1 maart 2022 Boswachter Samuelle van Deutekom in Schoorlse Duinen

Foto: Dennis Gouda Fotografie

Op 1 maart start het broedseizoen in de Schoorlse duinen. Om broedende vogels, konijnen, hazen en hagedissen beter te beschermen, geldt voor honden een aanlijnplicht van 1 maart tot 1 september in de Schoorlse Duinen. Hoe meer de dieren in het bos met rust worden gelaten, hoe groter de kans op broedsucces.

Broedende vogels en opgroeiende jongen: niet storen

Naast hondenbaasjes komen ook andere recreanten zoals mountainbikers, ruiters, wandelaars en fietsers van het gebied genieten. Als zij buiten de paden komen, verstoren ze de dieren. Dus blijf op de paden en geniet op afstand van de natuur. Er is een groot netwerk van wandel-, fiets- en MTB-paden in de Schoorlse Duinen, dus het is ook niet nodig om van het pad af te gaan.

Soof #deleukstehondvannoordholland  Foto: Dennis Gouda fotografie

De leukste hond van Noord-Holland

De afgelopen maanden zochten de boswachters naar de leukste hond van Noord-Holland, die als prijs het boegbeeld  werd van de aanlijncampagne. Bijna 1000 trotse hondeneigenaren stuurden foto’s van hun viervoeter. Soof, een Chineze Naakhond met haar, kreeg de meeste stemmen en is nu het gezicht van de campagne.

Honden zijn van 1 maart t/m 1 september welkom aan de lijn. Foto: Dennis Gouda Fotografie
reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog