www.boswachtersblog.nl/ Schoorlse Duinen

Steek je handen uit de mouwen tijdens de Natuurwerkdag in de Schoorlse Duinen

4 oktober 2022 Boswachter Samuelle van Deutekom in Schoorlse Duinen

Kom 5 november helpen in de Schoorlse Duinen op de Natuurwerkdag!

Op zaterdag 5 november gaan we wat leuks doen en jij kunt meehelpen! We doen namelijk mee aan de landelijke Natuurwerkdag. In de Schoorlse Duinen kun je samen met de boswachters aan het werk om de natuur een handje te helpen.

Op de heide in de Schoorlse duinen gaan we aan de slag voor insecten, zandhagedissen en vogels in de hei. We gaan jonge boompjes en vogelkers verwijderen om de hei te behouden; anders groeit ze dicht. Door het heidegebied open te houden, worden veel soorten geholpen die in het open heidegebied hun thuis hebben. De bloeiende heide in augustus geeft bovendien voedsel aan de bijen.

Neem je fiets mee

Dit jaar gaan we aan de slag op en rondom de Zwarte Blink. Omdat dit een eindje lopen is vragen we deelnemers om een fiets mee te nemen. Ben je echt niet in de gelegenheid om een fiets mee te nemen, neem dan even contact op. Om 8:30 uur verzamelen bij kantoortje De Corsicaan van Staatsbosbeheer aan de Schoorlse Zeeweg 4 en om 9:15 uur vertrekken we op de fiets naar de werklocatie. Gratis parkeren kan op deze locatie.

Doe je mee?

Het werk is geschikt voor iedereen die lichamelijk in goede conditie is. Ook kinderen vanaf circa 8 jaar zijn (onder begeleiding van een volwassene) welkom om mee te helpen 💪

Aanmelden kan op www.natuurwerkdag.nl.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog