www.boswachtersblog.nl/ Schoorlse Duinen

Help mee het heropenen van de Uitkijktoren van de Schoorlse Duinen mogelijk te maken!

26 oktober 2022 Boswachter Samuelle van Deutekom in Schoorlse Duinen

In de Schoorlse duinen, de hoogste duinen van Nederland, staat al jaren een geliefde uitkijktoren. Vanaf de top heb je aan de ene kant een prachtig uitzicht over de polder, aan de andere kant kijk je uit over de prachtige Schoorlse Duinen. De uitkijktoren in de Schoorlse Duinen is hard toe aan een opknapbeurt.

De toren wordt elk jaar gekeurd op de veiligheid en bij de laatste keuring bleek er veel mis te zijn. De toren is toen wegens veiligheidsredenen afgesloten. Maar we willen graag dat iedereen weer van de toren kan genieten. Staatsbosbeheer heeft niet de financiële middelen om de toren op te knappen. Draag je ook je steentje bij aan de toren? Doneer dan nu!

De renovatie

De kosten voor de renovatie de uitkijktoren bedragen € 12.500. Hiervan worden de leuning gerepareerd, extra steunpalen aangebracht, het vlonderdek vervangen en betonnen trapreden geplaatst. Daarnaast kan de jaarlijkse keuring en klein onderhoud hieruit betaald worden voor komende jaren.

Help mee

Vind jij het ook zo magisch om de Schoorlse Duinen van bovenaf een uitkijktoren te bewonderen? Doneer dan mee en help bij het opknappen van deze unieke toren.

reageren

geef een reactie

  • Marinier
    2 november 2022 om 19:03

    Door al die bomen die opgeruimd worden in de duinen heb je de toren toch niet meer nodig om er over heen te kijken?

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog