www.boswachtersblog.nl/ Schoorlse Duinen

Tips van de Boswachter voor de Kerstvakantie

20 december 2023 Boswachter Samuelle van Deutekom in Schoorlse Duinen

Naast de tijd van kerstkransjes, olliebollen en kaarslicht is de Kerstvakantie het moment om er lekker op uit te gaan. Trek je schoenen aan, zet je muts op en kom naar de Schoorlse Duinen. Er zijn weer genoeg leuke activiteiten, hier vind je de tips van de Boswachter!

Uitwaaien op het boswachterspad:

De vakantie is een goed moment om lekker naar buiten te gaan en te wandelen. Boswachterspad Noordzeewandeling is een heerlijke wandeling van 10 km waarbij je kan genieten van de afwisseling van de Schoorlse Duinen: heide, dennenbos, open duinen en de zee. Het kan nogal guur zijn dus zorg dat je goed aangekleed bent: hoge schoenen met goed profiel, wind en waterdichte jas en natuurlijk sjaal, muts en handschoenen. En bij terugkomst kan je jezelf belonen met warme chocolademelk bij IJgenweis. 

Geniet van het afwisselende landschap langs dit Boswachterspad

Luister naar de midwinterhoorns:

Op zondag 7 januari is de Midwinterhoorngroep “Van hakken komt blazen” uit Noord-Holland te zien en te horen tijdens het “Afblazen” bij Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer. Er is een speciale route uitgezet in de duinen en er is een demonstatie midwinterhoornbouwen. Toegang is gratis, kijk hier voor het programma. 

Luister naar de midwinterhoornblazers

Tijd voor groene voornemens:

Het nieuwe jaar is de tijd voor goede voornemers. Neem de tijd om hier rustig over na te denken en wandel op zaterdag 6 januari in stilte mee door de Schoorlse Duinen. De gids van Staatsbosbeheer neemt je mee door dit uitgestrekte duingebied met weidse vergezichten. Een ontspannen wandeling om tot rust te komen na de drukke feestdagen. Ervaar de stilte en zet je zintuigen aan het werk. Wie weet welke goede voornemens jij meeneemt voor het nieuwe jaar. Koop hier je kaartje.

Geniet in stilte van de Schoorlse Duinen

Beleef avonturen met Elfje Fier in het poppentheater:

Op 24 december gaat Kabouter Zako  op zoek naar een kerstboom in het bos van Elfje Fier. Hier ontdekt hij hoe de dieren in het bos Kerst vieren.
Op 2, 5 en 7 januari is het tijd voor sneeuwpret. Wat doen Elfje Fier en de dierenvriendjes onderaan het Klimduin in de sneeuw? Na de voorstelling knutselen we een kabouter of elfendeurtje. Zo neem je wat van de natuur en magie mee! Koop hier je kaartje. 

Kabouter Zako beleefd deze vakantie weer veel avonturen.

 

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog