www.boswachtersblog.nl/ Terschelling

Nieuwe expositie in CNL

12 mei 2011 Boswachter Joeri Lamers in Terschelling

Voor wie wat over de natuur op Terschelling te weten wil komen is het Centrum voor Natuur en Landschap (CNL) dé plek om te bezoeken. In het centrum wordt op een leuke manier uitleg gegeven over het ontstaan van Terschelling en de processen die nog steeds van invloed zijn op de vorm van het eiland.

Vanaf deze maand is in samenwerking met Staatsbosbeheer de zaal met de verschillende landschappen compleet vernieuwd; bij binnenkomst begin je aan een wandeling die start op het strand en eindigt op de Boschplaat. Met grote foto’s en duidelijke tekeningen van de plantensoorten krijg je een goed beeld van de diversiteit van de natuur op het eiland. Een goede eerste stap om het eiland te verkennen!

Vanwege het 100 jarig jubileum van Staatsbosbeheer op Terschelling vorig jaar hebben we een film over de ontwikkeling van het toerisme op het eiland en de invloeden daarvan op het landschap laten maken. Deze film is nu te zien en te koop bij het CNL. Zie hier de trailer:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=eTkzA0OMWpI]

De natuur van Terschelling is één van de belangrijkste dingen waarvoor toeristen naar het eiland komen. Sinds de komst van Staatsbosbeheer op het eiland, inmiddels 101 jaar geleden, zijn bossen aangeplant en duinvalleien ontgonnen. Sommige bossen zijn inmiddels weer gekapt en de duinvalleien zijn vooral rondom West aan Zee weer grotendeels in de oorspronkelijke natuurlijke staat hersteld. Al deze ontwikkelingen hebben in die 101 jaar bijgedragen aan een gevarieerd en aantrekkelijk landschap.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog