www.boswachtersblog.nl/ Terschelling

Comfortabel fietsen

13 mei 2011 Boswachter Joeri Lamers in Terschelling

Al tijden worden op Terschelling, maar ook op andere Waddeneilanden, schelpen gebruikt voor de fietspaden en verharde wandelpaden door het bos en de duinen. Volgens ons past dit ook beter in natuurgebieden dan asfaltpaden. Maar ook een schelpenpad slijt, doordat er jarenlang overheen gefietst en gewandeld wordt veranderen de schelpen in gruis en wordt het wegdek steeds dunner. Eind vorig jaar hebben we op Terschelling daarom weer een schip vol schelpen met klei laten komen. Hiermee wordt in totaal bijna 7 kilometer aan fietspaden rondom West-Terschelling opnieuw voorzien van een goede schelpenlaag.

Omdat de net aangebrachte schelpen eerst nog moet worden gewalst zijn deze fietspaden soms een paar dagen niet toegankelijk. De schelpen moet namelijk eerst iets drogen voordat er met de wals overheen gegaan kan worden, iets wat meerdere keren gedaan wordt voordat het pad weer stevig genoeg is. Het invalidenpad rondom Doodemanskisten en achter het Seinpaalduin is daarom tot halverwege week 20 afgesloten.

Uiteindelijk moeten alle fietspaden rondom West-Terschelling eind volgende week weer te berijden zijn, dat moet lukken want de schelpenlaag droogt met dit weer erg snel.

reageren

geef een reactie

  • Joeri Staatsbosbeheer
    17 mei 2011 om 09:03

    Door het regenachtige weer van de afgelopen twee dagen is het werk aan de schelpenpaden vertraagd. De schelpenlaag droogt niet waardoor er niet gewalst kan worden. Het invalidenpad rondom Doodemanskisten is tot zeker eind deze week buiten gebruik. De overige paden kunnen weer gebruikt worden door wandelaars en fietsers, de nieuwe delen van de Longway en langs het Helmedûne mogen nog niet met auto’s bereden worden.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog