www.boswachtersblog.nl/ Terschelling

Field-trip ‘HOPE-university’ op Terschelling

19 mei 2011 Boswachter Remi in Terschelling

Afgelopen week, van maandag 9 mei tot vrijdag 13 mei, was een aantal studenten milieubeheer en medewerkers van de ‘HOPE University’ uit Liverpool, op Terschelling voor een (lange) excursie. Ze verbleven in het Stayokay in West.

Mooi om te zien hoe mensen met een hele andere achtergrond het landschap en de natuur op Terschelling beleven!

Er waren mensen bij vanuit Sri-Lanka, Nigeria, Engeland en meer. Het veldbezoek was vooral gericht op het beheer van kustduinen: het dynamisch kustbeheer (klik voor meer informatie hierover op: . Ook de uitgevoerde werkzaamheden van het LIFE duinherstelprogramma werden aandachtig bekeken. Voor meer informatie klik op Info LIFE duinen en voor informatie over het LIFE project op Terschelling, klik op info LIFE Terschelling.

Klaar om te gaan...

Collega Freek Zwart heeft de groep op de fiets rondgeleid, met als bezemwagen ikzelve (Remi). En dat bleek nodig; voor sommigen was het de tweede keer dat ze op een fiets zaten….

De volgende dag is de hele groep zelfs op de fiets naar de keet op de Boschplaat geweest, waar collega (en ook vogelwachter) Anne Zorgdrager de groep heeft ontvangen en een toelichting heeft gegeven over (het werken in) dit bijzondere natuurgebied.

door het dynamisch duingebied

Voor de studenten en kustbeheer-professionals overtrof de trip naar Terschelling alle verwachtingen. Ze waren vooral erg onder de indruk van de wandelende kustduinen tussen paal 15 en paal 22, een ‘gebied met internationale betekenis’ aldus Paul Rooney, opleidingsdirecteur van de HOPE university.

De studenten en professionals hebben in 1 zin omschreven wat ze van Terschelling vinden. Hier volgen een aantal citaten:

Van internationale betekenis!
Luc Geelen – TheNetherlands
Terschelling can be proud: they have the most beautiful dynamic foredunes of the Netherlands! The whole coastal zone management community can benefit and learn from this, and visitors can enjoy and experience this!
 John Houston –United Kingdom

Terschelling is one of the finest eco-destinations in the world. It needs to be managed with the greatest care. A real effort is being made to reconnect nature with cultural heritage, creating a landscape which can be appreciated by all. Local people should give the project to return the dunes to a natural system some more time to show that there is no compromise in sea defence function whilst allowing nature to operate freely. The opening of the dunes, removal of pines, rejuvenation of wetlands all enhance the visitor experience.

Kikelomo Ayeni –Nigeria

Terschelling has great management planning, good interaction with the society and an impressive implementation of strategies for nature conservation. In summary, amazing integrated management planning.

Meer informatie over:

reageren

geef een reactie

  • Mark Davies
    22 mei 2011 om 23:24

    Thankyou for such an amazing trip, Magnificant use of Intergrated Management Planning. Such a beautiful place. Missing it still

  • Remi Hougee
    19 mei 2011 om 15:18

    Oh ja, en diezelfde dag nog een kanjer van een levendbarende hagedis gezien in struikhei/kraaiheide begroeiing, vlak langs het fietspad tegenover de kooibosjes bij Hee. Naderde de 20 cm wel, schat ik zo in. Mooi in het zonnetje zat hij op te warmen!

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog