www.boswachtersblog.nl/ Terschelling

Staatsbosbeheer en Oerol

17 juni 2011 Boswachter Remi in Terschelling

De hele week al duidelijk te merken, maar vandaag barst het echt los: Oerol gaat weer beginnen. Vanmiddag is de officiele aftrap bij het Arjensduin, met het muziek/geluidenproject ‘Harmonic fields’. Diverse installaties worden door de wind ‘bespeeld’. Mooie benadering van ‘het geluid van een eiland’, dit jaar het thema van Oerol.

Het is vooral voor collega Maaike al een tijdje Oerol: samen met hoofd productie Ada van Oerol is ze al vanaf januari bezig met het bekijken van locaties. Wat mag op die plek, en wat zeker niet…. De meeste locaties zijn door een onafhankelijk ecologisch bureau getoetst op ‘Oerol-gebruik’, maar natuur is niet statisch, en de voorstellingen van Oerol ook niet… dus ieder jaar moeten er zorgvuldige afwegingen worden gemaakt. En vanzelfsprekend geldt: de natuur gaat voor! Dus geen broedvogels verstoren, of groeiplaatsen van bijzondere planten vernielen. De natuur mag niet blijvend worden verstoord. Door goed overleg en zorgvuldig te kijken wat er in een gebied leeft, kan er gelukkig veel. Dat bewijst dertig jaar Oerol op Terschelling! Dan blijkt dat Natura 2000 regelgeving helemaal niet zo veel extra beperkingen oplevert…..

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog