www.boswachtersblog.nl/ Terschelling

Duizenden vogels en honderden wandelaars

23 augustus 2011 Boswachter Joeri Lamers in Terschelling

Wat zouden ze zijn geschrokken wanneer er ineens 175 wandelaars hun middagslaapje kwamen verstoren. De duizenden vogels die iedere dag tweemaal rusten op de hoge Koffieboonplaat zijn er aan gewend het rijk voor zich alleen te hebben tijdens hoogwater. Gelukkig hadden die 175 mensen geduld en konden de vogels rustig uitslapen.

Op 17 augustus vond de Eiland5daagse plaats, een wandeltocht over de stranden van alle eilanden. Op woensdag was Terschelling aan de beurt en wandelden de deelnemers vanuit West naar het uiterste puntje van de Boschplaat, de Koffieboonplaat. Om de wandelaars te informeren over dit belangrijke rustgebied hebben vogelwachters Vasco en Aielle samen met mij de wandelaars uitleg gegeven vragen beantwoord. Vasco had hiervoor zijn telescoop meegenomen zodat de mensen ook konden zien welke vogels er allemaal zaten. We hadden ook flyers bij ons. Dit werd allemaal erg enthousiast ontvangen!

Na een uurtje wachten waren de meeste vogels vertrokken richting de droog gevallen wadplaten om voedsel te zoeken en konden we met twee grote groepen de oversteek naar de rand van het wad maken. Daar werden de deelnemers door kleine bootjes naar de zeilschepen gebracht. Ik kon meevaren en zo ook de contacten met de organisatie wat aanhalen. Het nuttige met het aangename verenigen dus!

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog