www.boswachtersblog.nl/ Terschelling

Met de scholen het bos in

26 januari 2012 Boswachter Joeri Lamers in Terschelling

De meeste inwoners van Hoorn zal het niet ontgaan zijn dat er flink gewerkt wordt in het Hoornerbos op dit moment. Om wat extra uitleg te geven hebben we al meerdere keren een excursie door het bos georganiseerd, o.a. voor geinteresseerden in het algemeen maar ook op aanvraag voor bijvoorbeeld de Volkshogeschool. Gisteren zijn Jan Bunnik en ik met in totaal 120 leerlingen van de CBS en OBS ’t Jok op pad geweest.

Na een korte uitleg over het waarom van de bosdunning hebben we in kleine groepen een paar bezoekjes gebracht aan de processor; de machine die de bomen zaagt. Speciaal voor deze ochtend was hij vlakbij school bezig zodat we hem goed konden zien. De machinist liet zien hoe hij de bomen afzaagde en de kinderen mochten een kijkje nemen in de cabine. Ook de zaagkop aan de lange arm demonstreerde hij, toen die als een insect bewegend voor de kinderen kwam te hangen klonk er toch flink wat gegil!

Het was te merken dat alle kinderen het erg indrukwekkend vonden en het viel me op dat veel van hen ook al goed wisten wat er in het bos gebeurde en waarom!

Met dank aan Gerrit van Goor voor de foto’s.

[slideshow]

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog