www.boswachtersblog.nl/ Terschelling

Dennen kappen, dennen planten

14 maart 2012 Boswachter Joeri Lamers in Terschelling

Afgelopen week zijn alle werkzaamheden in het Hoornerbos afgerond. Dat moest ook wel want vanaf 15 maart begint het broedseizoen voor de vogels en mag er niet meer gewerkt worden in het bos.

Al het hout is per schip naar de wal, de paden zijn weer vlak getrokken en de dennen zijn geplant. Dat laatste verbaast u misschien, we wilden toch graag een gemengd bos? Dat is zo, maar ook het karakteristieke dennenbos willen we op sommige plekken behouden, onder andere vanwege twee bijzondere orchideeën die daarin groeien. Collega’s Hessel en Rein Jan zijn daarom de afgelopen week flink in de weer geweest met het planten van ruim 2000 jonge dennen. Behalve de bekende oostenrijkse dennen hebben ze ook grove dennen geplant. Deze zijn herkenbaar aan de oranje bast in de toppen.

Door weer jonge dennenbossen aan te planten ontstaan er in de toekomst weer nieuwe groeiplekken voor de bijzondere keverorchis en dennenorchis. In de jaren 80 hebben we dit ook gedaan en op die plekken vinden we nu de eerste orchideeen. Meer informatie hierover in dit blogbericht.

[slideshow]

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog