www.boswachtersblog.nl/ Terschelling

Sporen in de Natuurschuur in Lies

31 juli 2012 Boswachter Remi in Terschelling

In onze oude werkschuur in Lies (tijdens tentoonstellingen ‘de Natuurschuur’) is de hele zomer en herfst, tot en met de herfstvakantie, een tentoonstelling over Sporen in de natuur te zien/ontdekken. Iedere middag van 13.00 uur tot 17.00 uur zijn wij open. Voor kinderen, maar ook voor andere belangstellenden is er een opdrachten ´Natuurspeurders-blad´, om de sporen nog beter te leren kennen.
Van poepsporen tot veren. Van prooiresten en haren tot braakballen; veegsporen en sporen van bodemdieren, Bladmineerders en hagedissen, sporen van mensen in het hier en nu en sporen uit het verre verleden: ze zijn te ontdekken in de Natuurschuur.
Overal laat je zelf ook sporen na. Voetstappen in het zand en slib. Vingerafdrukken op het glas van uw drankje. Vuilnis dat (niet zo netjes!) ergens achtergelaten wordt…

Kom zelf eens langs, en bekijk wat er te vinden is in de natuur wij zetten je op het (juiste?) spoor!

Misschien laat ook jij je sporen bij ons na.

[slideshow]

Door: Jaap de Jong

reageren

geef een reactie

 • geerlof du Bois
  31 juli 2012 om 21:28

  Tijdens mijn bezoek de tweeden dag na de opening vond ik dat er weinig namen bij de tentoongestelde dieren en ander materiaal was vermeld.Overigens leuk van opzet.
  Groetjes

  • Remi Hougee
   6 augustus 2012 om 14:33

   Ja, dit vonden we zelf eigenlijk ook. Daarom zijn er ondertussen meer tekstkaartjes bij de tentoonstelling opgehangen. Overigens willen we juist ook niet te veel tekst erbij zetten, omdat beelden vaak wat sprekender zijn, en mensen geneigd zijn te gaan lezen als er iets bij hangt… ipv te kijken en er zelf over na te denken.

   Bedankt voor de tip overigens, altijd goed om te horen!

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog