www.boswachtersblog.nl/ Terschelling

Uitzicht op nieuwe trappen

3 oktober 2012 Boswachter Joeri Lamers in Terschelling

Het zijn de hoogtepunten van vele wandelingen op Terschelling, de uitzichtpunten op het Seinpaalduin(West), Arjensduin(Baaiduinen) en Kaapsduin (Oosterend). De trappen die naar deze punten leiden zijn zo onderhand aan vervanging toe. Daarom gaan we eind dit jaar een groot deel hiervan vernieuwen door stalen trappen met houten treden. Dit type trap is beter voor het milieu dan de huidige gecreosoteerde bielzentrappen.

Op het Seinpaalduin worden drie trappen vervangen; die vanaf de Walvis naar boven, de trap naar het seinhuisje en de trap vanaf de Zwarteweg omhoog. Die laatste wordt ook verplaatst en komt langs de grote bunker te lopen. Ook op het Arjensduin wordt een trap verplaatst zodat deze beter aansluit op de wandelroutes.

In de loop der jaren is op twee uitzichtunten het zicht ontnomen door het omliggende bos, dit is bij Midsland Noord en bij Halfweg het geval. De trappen worden daar verwijderd en niet meer vervangen. In plaats daarvan wordt een ander, vrij onbekend uitzichtpunt beter toegankelijk gemaakt in het bos nabij de Tiger bunkers (West). Van daaraf heb je het prachtige onderstaande uitzicht over het duin- en bosgebied van paal 4 tot paal 7.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=c7SAhJUAosY]

reageren

geef een reactie

 • Anoniem
  9 oktober 2012 om 19:55

  okay we wachten het af
  je hebt het over de korte en lange traptreden, is dat bij het Seinpaalduin/zwarteweg?
  Jullie gaan toch de betontrap opknappen?
  Wellicht een idee als jullie een hek op de bunker plaatsen deze niet aan de rand te plaatsen
  maar enkele meters naar achter, en dan zo dat je er niet voor kan lopen tot de rand
  ik denk dat je zo de geluidsoverlast wat kan terugdringen en de mensen kunnen toch over het eiand kijken, maar dat is maar een idee.
  Oja de rommel is weg bij de Zwarteweg grote bunker, netjes!
  groet Carel

 • Anoniem
  9 oktober 2012 om 19:55

  okay we wachten het af
  je hebt het over de korte en lange traptreden, is dat bij het Seinpaalduin/zwarteweg?
  Jullie gaan toch de betontrap opknappen?
  Wellicht een idee als jullie een hek op de bunker plaatsen deze niet aan de rand te plaatsen
  maar enkele meters naar achter, en dan zo dat je er niet voor kan lopen tot de rand
  ik denk dat je zo de geluidsoverlast wat kan terugdringen en de mensen kunnen toch over het eiand kijken, maar dat is maar een idee.
  Oja de rommel is weg bij de Zwarteweg grote bunker, netjes!
  groet Carel

 • Joeri Staatsbosbeheer
  8 oktober 2012 om 09:13

  Hoi Carel,

  Via de Terschellinger stellen we sowieso iedereen op de hoogte over het hoe en wanneer van de werkzaamheden. De trappen zullen naar alle waarschijnlijkheid niet allemaal tegelijk aangepakt worden, dus het duin blijft begaanbaar. Een plattegrond hiervan hebben we niet. Als je benieuwd bent naar hoe de trappen er verder uit komen te zien kan je altijd langskomen op kantoor om de werktekeningen te bekijken. Kortweg kan ik je vertellen dat de trappen in hele segmenten geplaatst worden. Er zijn korte (10 treden) en lange (20 treden) segmenten van twee verschillende hellinghoeken.

  Om nog even terug te komen op je opmerking over eht afval van vorige week; ik ben evrgeten daarop te reageren. Ben afgelopen vrijdag zelf ook even wezen kijken op het duin toen ik op de boot moest wachten en zag dat er inderdaad veel troep bij de waterleidingbunker lag. Neem aan dat dit bij eht seinhuisje ook zo is. Gaan we vandaag wat aan doen en ik ga opnieuw aangeven dat dit bij onze afvalronde mee moet worden genomen.

  Groeten,
  Joeri

 • Joeri Staatsbosbeheer
  8 oktober 2012 om 09:13

  Hoi Carel,

  Via de Terschellinger stellen we sowieso iedereen op de hoogte over het hoe en wanneer van de werkzaamheden. De trappen zullen naar alle waarschijnlijkheid niet allemaal tegelijk aangepakt worden, dus het duin blijft begaanbaar. Een plattegrond hiervan hebben we niet. Als je benieuwd bent naar hoe de trappen er verder uit komen te zien kan je altijd langskomen op kantoor om de werktekeningen te bekijken. Kortweg kan ik je vertellen dat de trappen in hele segmenten geplaatst worden. Er zijn korte (10 treden) en lange (20 treden) segmenten van twee verschillende hellinghoeken.

  Om nog even terug te komen op je opmerking over eht afval van vorige week; ik ben evrgeten daarop te reageren. Ben afgelopen vrijdag zelf ook even wezen kijken op het duin toen ik op de boot moest wachten en zag dat er inderdaad veel troep bij de waterleidingbunker lag. Neem aan dat dit bij eht seinhuisje ook zo is. Gaan we vandaag wat aan doen en ik ga opnieuw aangeven dat dit bij onze afvalronde mee moet worden genomen.

  Groeten,
  Joeri

 • Anoniem
  6 oktober 2012 om 15:12

  krijgen we ook nog een uitleg/plattegrond i.v.m de de overlast het het tijdstraject?
  gr CArel

 • Dutch island Terschelling, panoramic video | Dear Kitty. Some blog
  3 oktober 2012 om 11:54

  […] video was recorded at the vantage point Sneijderspad, in the west of the island. Share this:TwitterFacebookLike this:LikeBe the first to like this. This entry was posted in […]

 • Dutch island Terschelling, panoramic video | Dear Kitty. Some blog
  3 oktober 2012 om 11:54

  […] video was recorded at the vantage point Sneijderspad, in the west of the island. Share this:TwitterFacebookLike this:LikeBe the first to like this. This entry was posted in […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog