www.boswachtersblog.nl/ Terschelling

Bosdunning Formerum

23 januari 2013 Boswachter Joeri Lamers in Terschelling

Vorig jaar is het Hoornerbos gedund, dit jaar is het Formerumerbos aan de beurt. Op dit moment worden de laatste bomen gezaagd en moet een groot deel van het hout nog uit het bos worden gehaald. Door pech aan de uitrijwagen duurt dit waarschijnlijk nog tot en met volgende week. Na afloop al het werk (voor 15 maart) herstellen we de schade aan paden. Voor zover die er is, want we hebben het geluk dat de ondergrond stijf bevroren is en er amper sporen worden gemaakt.

Het zagen van de bomen doen we niet willekeurig. We kiezen steeds één boom die zeker moet blijven staan en die geven we vervolgens meer ruimte door een aantal bomen eromheen te kappen. Meestal zal dit een loofboom zijn of een grote dikke boom. Vooraf aan de bosdunning is onze beheerder Jaap Roelofs met eilanders op pad geweest om samen met hen een stuk bos te ‘blessen’, wat inhoudt dat de te kappen bomen een stip krijgen. Het filmpje hieronder geeft een mooi beeld van deze excursie.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=SdHyHC0H3Y8]

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog