www.boswachtersblog.nl/ Terschelling

Indoor Waddenzee

19 februari 2013 Boswachter Remi in Terschelling

In het Natuurmuseum Fryslan in Leeuwarden is de komende anderhalve week een Waddenzee, binnen. In het Atrium hebben medewerkers van het museum samen met de Waddenvereniging een slikbak, met daarop aquaria met krabben en garnalen , aangelegd.

Aan de ene kant van de bak staat een infostand van de Waddenvereniging (Harlingen) en de andere kant grote foto’s van de ‘TV TAS’ (Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog). Per eiland heeft een lokale organisatie ruimte om een infokraam in te richten en te bemensen. Voor Terschelling is dat geworden…….. Staatsbosbeheer!!

IMAG0235We kunnen natuurlijk aardig wat over het eiland vertellen, aangezien we het voorrecht hebben om 80% van Terschelling te mogen beheren! Bovendien hebben we bij het Centrum voor Natuur en Landschap (CNL) en bij de VVV Terschelling ook nog informatie en promotiemateriaal opgehaald. Mensen gaan na een bezoekje aan onze stand in ieder geval met genoeg Terschelling informatie weer naar huis! Zoals: een gratis winterSjouw, folders en posters van het CNL, Proef!, ansichtkaarten, StaatsbosbeheerTerschelling jaarverslag en het maandblad van Staatsbosbeheer ‘Naar Buiten’, gedroogde cranberries, enz. enz.  Bovendien kunnen ze kans maken op een rijkgevuldTerschelling pakket, door mee te doen met een prijsvraag en de antwoorden op dit weblog in te vullen!

Zaterdag (250), zondag (450) en maandag (800) kwamen er gemiddeld 500 bezoekers per dag. Daarvan maakten er ongeveer 100 per dag een praatje met de boswachter. Opvallende vragen: ‘boswachter, ik ga naar Terschelling, maar heeft u toevallig ook een folder over Vlieland?’ en ‘boswachter, voelt u zich niet opgesloten, de hele dag binnen….’

Vandaag, dinsdag, regent het in Leeuwarden. Vanochtend stonden er voor de opening al mensen buiten te wachten. De verwachting is dat er vandaag meer dan duizend bezoekers zullen komen. Ik ben benieuwd hoeveel er daarvan ook de prijsvraag gaan invullen!!

LeeuWADDEN duurt nog tot 3 maart. De boswachter, ik noem zijn naam niet in verband met de prijsvraag, is deze hele periode nog aanwezig in het museum. Om vragen te beantwoorden en te vertellen over de bijzonder mooie natuur en landschappen van Terschelling.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog