www.boswachtersblog.nl/ Terschelling

Vogelwachters weer naar de Boschplaat

26 maart 2013 Boswachter Joeri Lamers in Terschelling

Volgende week gaan onze vogelwachters weer naar de Boschplaat! De post bij het Amelandergat is al enkele jaren volledig bemand door vrijwilligers. Dit jaar hebben we ook voor de vogelwachterspost bij paal 22 met hulp van twee enthousiaste vrijwilligers een compleet nieuwe vrijwilligersgroep opgericht. Zij zullen vanaf 1 april tot en met september op de Boschplaat aanwezig zijn, 24 uur per dag.

Per week zijn op deze post twee vrijwilligers van Staatsbosbeheer aanwezig als gastheer en voor toezicht. Daarnaast gaan ze zich natuurlijk ook bezighouden met de monitoring van broedvogels (lepelaars, sterns, meeuwen) en de inventarisatie van planten, daarom zijn het natuurlijk ook vogelwachters. Via ons blog, Facebook en een eigen twitteraccount houden zij u vanaf begin april op de hoogte van hun leuke en interessante werk. Volgen dus!

Twitter Boschplaat

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog