www.boswachtersblog.nl/ Terschelling

10 dingen die je tijdens Oerol in de natuur móet doen!

19 juni 2013 Boswachter Joeri Lamers in Terschelling

Theater, landschapskunst en andere artistieke uitingen; dat is Oerol! Maar er is veel meer, want het decor van Oerol bestaat uit de hele natuur van Terschelling. Wij hebben 10 dingen op een rij gezet die je echt gedaan móet hebben in de natuur wanneer je op Oerol bent (trouwens, ook na Oerol is deze lijst nog goed bruikbaar!). De meeste dingen doe je gewoon even tussen de voorstellingen door, bijvoorbeeld een duinpannetje opzoeken om je even helemaal alleen te wanen in deze drukke week! Collega Remi doet het je voor:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=JGtvvEGPuXs]

reageren

geef een reactie

 • Willemien
  15 juni 2016 om 16:31

  Het zou geweldig zijn als al die festivals met hun ongelooflijke shows, rot- herrie en drukte (inmiddels 1000!!!) in de natuur TIJDENS DE BROEDTIJD zouden worden verzet naar eind Augustus/September, dan is het meestal prima weer, en al die honderdduizenden bezoekers vertrappen en verstoren dan minder.
  Ongelooflijk dat dit allemaal wordt toegestaan!! Oerol is erg leuk; maar komen dáár niet
  juist de mensen die hersens hebben en nadenken?
  Willemien

  • Boswachter Joeri Lamers
   15 juni 2016 om 17:05

   Beste Willemien,

   Tijdens Oerol wordt bij iedere voorstelling in de natuur uitvoerig gekeken of het wel of niet op die plek kan. Voor iedere locatie is vooraf een uitgebreid onderzoek opgesteld dat is vastgelegd in een ecologisch advies. Daarnaast bekijken we ook tijdens de opbouw of er misschien toch vogels zijn gaan broeden. Dit jaar is bijvoorbeeld een broedende kiekendief gevonden waardoor net voor de premiere van ene voorstelling de hele route is omgelegd. Hetzelfde geldt voor de broedende scholekster op het Geitenpark waardoor ook hier de aanlooproute is veranderd.

   Een voorstelling kan niet zomaar op iedere plek. Kwetsbare stuken zijn uitgesloten van evenementen, op minder kwetsbare plekken wordt intensief bekeken of iets wel of niet kan. Wanneer u op Oerol rondloopt/fietst zult merken dat hier erg goed rekening wordt gehouden met de natuur.

   Met vriendelijke groet,

   Joeri Lamers
   Staatsbosbeheer Terschelling

 • Joeri Staatsbosbeheer
  24 juni 2013 om 09:36

  Beste ?,

  Wanneer iedereen massaal van de paden af zou gaan en overal doorheen zou struinen heb je gelijk. Wij verwachtten echter niet dat alle Oerol bezoekers ook van de échte paden af zouden gaan. De ervaring leert dat wandelaars vooral op de hoofdpaden blijven. Er zijn echter ook genoeg smalle paden waarop je ook het gevoel hebt ‘van de paden af’ te zijn. Overal recht doorheen zal niet vaak gebeuren. Overigens is het op Terschelling altijd toegestaan van de paden af te gaan, behalve in de broedgebieden op de Boschplaat en een stuk bij West aan Zee.

  Groeten,

  Joeri Lamers

 • kwikstet
  20 juni 2013 om 18:48

  Jaja… op 3 : ga van de paden af en vertrap vogelnesten ! Het broedseizoen is op de Wadden altijd veel later dan in de rest van het land. In de bossen zitten bijvoorbeeld zeer zeker nog houtsnippen te broeden of hebben kleine jongen. En maak mij niet wijs dat jullie voor oerol het hele eiland hebben geïnventariseerd om verstoring te voorkomen…….

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog