www.boswachtersblog.nl/ Terschelling

Opvallend en toch onopvallend

26 juni 2013 Boswachter Joeri Lamers in Terschelling

Tijdens Oerol heeft Staatsbosbeheer veel verschillende activiteiten georganiseerd op Terschelling. Op de maandag en dinsdag hadden we ook een erg leuke excursie, namelijk nachtvlinders kijken! Staatsbosbeheer collega van de wal Herman Sieben heeft samen met eilander ecoloog Piet Zumkehr en enkele andere kenners deze excursie georganiseerd bij de Natuurschuur in Lies. Voor deze excursie was een goed opkomst. Met een felle lamp en een wit laken werden de vlinders gelokt. Bij de excursie waren vooral toevallige voorbijgangers aanwezig die van voorstellingen afkwamen. De mooiste reactie was “dit is het mooiste wat ik tijdens Oerol heb gezien”, en “mooi zijn ze, die nachtvlinders”.

Hangmatdorpvrijwilliger Roel Diepstraten was erbij aanwezig (ze maakten het laat: 03.00!) en maakte onderstaande foto’s van al die aparte en soms ook kleurrijke vlinders. In totaal zijn er 58 soorten nachtvlinders gezien. Waarvan ook een paar opvallende waarnemingen zoals: Pauwoogpijlstaart, Dennenpijlstaart, Meriansborstel
en Witte tijger. Alle waarnemingen zijn ingevoerd op waarneming.nl                                          (18-06-2013 Deelgebied Koegelwieck)

Ondanks dat de excursie al heeft plaatsgevonden wil ik jullie de plaatjes niet onthouden.

[slideshow]

reageren

geef een reactie

  • Herman Brink (@Herman_Brink)
    26 juni 2013 om 17:15

    Mooie plaatjes voor nachtopnamen……

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog