www.boswachtersblog.nl/ Terschelling

Doodemanskisten, er wordt hard gewerkt

29 augustus 2013 Boswachter Joeri Lamers in Terschelling

“Ik ben vanochtend even niet geweest en ik wist net niet wat ik zag, zo hard gaat het werk” aldus collega Rob Mier zojuist. Nou was ik er al een week niet meer bij Doodemanskisten geweest en ik wist al helemaal niet wat ik zag.

Het baggerwerk is afgerond waardoor een mooie droge zandige bodem is achtegebleven. Dat baggeren had nog wel wat voeten in aarde (letterlijk). In plaats van de berekende 400 kuub bagger is er ruim 1500 kuub vrijgekomen. We hebben er een extra depot voor moeten aanleggen. Hier omheen hebben we een hekwerk gezet met waarschuwingsbordjes om gevaarlijke situaties te voorkomen.

Op dit moment zijn we bezig met het verwijderen van de voedselrijkere bovenlaag van de oevers. De kale zandbodem die achterblijft vormt een uitstekende bodem voor duinplanten. Ook legt de ijsclub nu al het leidingwerk van de lichtmasten aan op de eilandjes. Na al dit werk wordt gestart met het glooiend, of natuurlijk maken van de oevers en de aanleg van het waterzuiverende rietveld. Hier zal als alles meezit morgen al aan begonnen kunnen worden.

De bekende witte eenden kijken wel wat sip, er is amper open water voor ze over. Nog even geduld jongens en dan hebben jullie een prachtige duinplas tot jullie beschikking.

reageren

geef een reactie

  • Doodemanskisten vastgelegd | Staatsbosbeheer Terschelling
    11 oktober 2013 om 17:18

    […] bij het duinmeertje Doodemanskisten, tegen het dorp West-Terschelling. Zie de eerder geposte blogs: 1, 2, 3, 4, 5, en 6. Genoeg geschreven […]

  • Boswachter Joeri
    17 september 2013 om 08:06

    Tsja, ze zijn inderdaad nogal standvastig. Het zijn ‘wilde’ eenden maar ook erg gewend geraakt aan het dagelijks voeren door mensen. Ik denk dat dat ze op die plek houdt. Overigens zijn die witte eenden zogenaamde tamme eenden.

    Twee weken geleden zijn de pompen uit gegaan en in combinatie met de regen van de afgelopen week is Doodemanskisten alweer aardig vol water.

    Groeten,

    Joeri

  • Rian
    16 september 2013 om 21:37

    Ik had donderdag met iemand over de eenden in de doodenmanskisten gehad. De eenden blijven maar in dat gebied. Kunnen de eenden niet naar een ander meer vliegen? Of zijn ze net zo onder de indruk van de Doodemanskisten als ik!!!

  • Boswachter Joeri
    13 september 2013 om 14:14

    Beste heer/mevrouw Hendriksen,

    Allereerst namens mij en Staatsbosbeheer excuses voor deze vervelende ervaring. De situatie die u beschrijft klinkt mij, helemaal voor kinderen, bedreigend in de oren. Ik heb uw klacht doorgestuurd aan mijn collega die verantwoordelijk is voor de werkzaamheden bij Doodemanskisten. Ondertussen is uw klacht door ons ook kenbaar gemaakt bij het aannemersbedrijf. Overigens ben ik blij dat u ons op de hoogte stelt van deze gebeurtenis. Wanneer u mij uw adres doorgeeft zullen wij zorgen voor een passende reactie. U kunt dat mailen naar j.lamers at staatsbosbeheer.nl.

    Met vriendelijke groet,

    Joeri Lamers
    Projectmedewerker voorlichting en educatie
    Staatsbosbeheer

  • M. Hendriksen
    11 september 2013 om 14:40

    De werknemers van Duinhof.nl kunnen zeker een lesje leren in klantvriendelijkheid. Onlangs hebben we een route gelopen vanaf de Walsvis. Vanaf die zijde stond echt niet aangegeven dat de route bij doodemanskisten afgesloten was. Dat heeft een medewerker van Duinhof ons op zeer brute wijze duidelijk gemaakt. Hij reed in op mijn vriendin met zijn tractor waarna hij ook mij en onze 2 kinderen even opzocht met deze zeer grote tractor. Ongehoord. Ik kon zo snel niet wegkomen en hij stopte tot op een halve meter met dat grote ding. Daarna stapte hij uit en begon erg te snauwen waarna hij een versperringsboord pakte en deze tegen mij en m’n kinderen aanduwde en ons terug drukte. Enig idee wat dat met kleine kinderen doet? Dit had echt anders gekund mijns inziens.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog