www.boswachtersblog.nl/ Terschelling

Wildernistocht Boschplaat

1 oktober 2013 Boswachter Joeri Lamers in Terschelling

Het kan u haast niet ontgaan zijn, de film ‘De Nieuwe Wildernis’ die nu in de bioscopen draait. Deze gaat over de Oostvaardersplassen, maar het Waddengebied is natuurlijk ook een echte wildernis van formaat! Landelijk hebben we 10 Nieuwe Wildernis gebieden geselecteerd waaronder de Lauwersmeer, Biesbosch en natuurlijk het Waddengebied. Op ieder eiland koppelen we hier een aantal excursies aan.

Op Terschelling hebben we speciaal voor deze gelegenheid een unieke wildernistocht bedacht over de Boschplaat. Op 16 en 30 oktober kan je mee met collega Oene de Jong de Boschplaat op. Het wordt een flinke tocht want we starten bij Oosterend en eindigen bij het Amelandergat. Een wandeling van zeker 12 kilometer over de rand van het wad en de Boschplaat waarbij we  af en toe door ondiepe slenken moeten waden. Wat u onderweg allemaal tegenkomt? Grote groepen trekvogels, zeehonden en natuurlijk een weids uitzicht met amper teken van menselijke aanwezigheid. Hoeveel wildernis wilt u hebben? Aangekomen bij het Amelandergat wacht de Strandbus de groep op met een warme drank en wordt u teruggebracht naar Oosterend. Als u dit wat lijkt, boek dan de wildernistocht via de VVV!

??????????????????????

reageren

geef een reactie

 • Harrie de Boer
  3 oktober 2013 om 19:51

  leek ons geweldig. werkende mensen kunnen helaas niet zomaar midden in de week vrijnemen. anders waren we beslist mee gegaan. petra en harrie.

  • Boswachter Joeri
   10 oktober 2013 om 11:32

   Beste Harrie,
   Ik ben op dit moment aan het kijken of we een extra tocht op 19 oktober kunnen doen, op een zaterdag dus. Is nog niet 100% zeker omdat ook de Strandbus beschikbaar moet zijn.

   Groeten,

   Joeri

 • meyndert
  1 oktober 2013 om 18:12

  lijkt me een geweldige belevenis!!! hulde en succes !!!

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog