www.boswachtersblog.nl/ Terschelling

Gemekker op het Seinpaalduin

25 november 2013 Boswachter Joeri Lamers in Terschelling

Sinds vorige week lopen er weer geiten op het Seinpaalduin. Afgelopen winter deden we een eerste proef met een klein groepje van vijf geiten. Deze proef is voor zowel de geiten als voor omwonenden goed verlopen. In overleg met met omwonenden van het Seinpaalduin hebben we daarom voor deze winter twee andere locaties op het duin ingerasterd waarin twee kuddes gaan lopen. Op dit moment is er al één kudde van 21 dieren aan het werk, de andere volgt later deze week.

Geiten Seinpaalduin

De Nederlandse landgeiten helpen ons het duingebied open te houden. De dieren eten zowel gras als boompjes en struiken waardoor verruiging tegen wordt gegaan en uiteindelijk de typische duinplanten terug kunnen keren. Daarnaast zorgen ze met hun hoeven voor open zandige plekken, dit is goed voor bijvoorbeeld insecten.Wanneer de geiten een tijd in een gebied hebben gelopen ziet het er kaal uit, maar al snel na hun vertrek zijn de resultaten zichtbaar.

Het Seinpaalduin blijft gewoon toegankelijk. Op de plekken waar het raster een paadje kruist hebben we klaphekjes geplaatst zodat iedereen zijn of haar vaste rondje kan blijven lopen.

reageren

geef een reactie

  • meyndert bos
    26 november 2013 om 07:11

    mooie foto!! En leuk dat ze daar weer staan en nu in grotere groep!

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog