www.boswachtersblog.nl/ Terschelling

De krokodil van Doodemanskisten

8 maart 2014 Boswachter Remi in Terschelling

Sinds zaterdag 1 maart ligt bij Doodemanskisten bij West Terschelling een krokodil met een slang in zijn bek. Nou zijn we over het algemeen niet blij met exoten* in de natuur. In dit geval echter hebben we er juist zelf aan meegewerkt!

[Een exoot is een plant of dier die zich heeft gevestigd op een plek  waar het oorspronkelijk niet voorkomt. Invasieve exoten, zoals Amerikaanse vogelkers, watercrassula en de zonnebaars, hebben een negatieve invloed op planten en dieren die er thuishoren. De nieuwe exoten bij Doodemanskisten zullen zich echter waarschijnlijk niet voortplanten…]

In de najaarsstorm op 28 oktober 2013 bleef de dikste den bij Doodemanskisten, bij de bankjes aan de noordzijde, helaas niet staan. Tijdens de excursie met direct aanwonenden naar aanleiding van de omgewaaide bomen in dit gebied, werd geopperd dat deze den wellicht door een houtkunstenaar kon worden omgevormd. Dat vond iedereen een goed idee. Daarom vroeg Staatsbosbeheer aan de Vlielander boswachter Pieter Schaper, die ook ‘aardig’ met kettingzaag en beitel overweg kan, om een aantal dagen naar ons mooie eiland te komen. Pieter is (slechts!!) twee en een halve dag aan de gang geweest, en het resultaat mag er zijn!

De nieuwe krokodil is in feite zo’n negentig jaar oud: ca negentig jaar geleden zijn de Corsicaanse dennen daar aangeplant.Hier onder een impressie van de totstandkoming.

reageren

geef een reactie

  • Fallen tree becomes crocodile sculpture | Dear Kitty. Some blog
    9 maart 2014 om 00:03
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog