www.boswachtersblog.nl/ Terschelling

Nieuwe zomerexcursies!

3 juli 2014 Boswachter Joeri Lamers in Terschelling

De zomer is alweer enkele weken begonnen en vanaf deze week is ook ons nieuwe excursieprogramma gestart. Voor 2014 hebben we een selectie gemaakt van de bekende excursie (o.a. Boschplaat, Speuren naar sporen) en daarnaast een twee nieuwe tochten bedacht in samenwerking met eilander ondernemers. Doel van deze nieuwe arrangementen is om u om als bezoeker (en ook als bewoner) van Terschelling nog net even die ene bijzondere ervaring mee te geven die u anders niet snel meemaakt.

Wat te denken van bijvoorbeeld een unieke wandeltocht met de boswachter langs de zuidkant van de Boschplaat? Hier zijn geen paden en ook mensen komen hier niet in dit seizoen in verband met broedende vogels. Gaat u met ons mee, dan lopen we over het wad, langs slenken en over de kwelder. Uiteraard doen we dat op een manier dat we de vogels niet verstoren. Aangekomen op het eind van de Boschplaat of bij de vogelwachterspost pikt de Strandbus ons weer op voor de terugrit.

Samen met MooiWeer hebben we in de zomermaanden speciale kanotochten naar de zeehonden rondom de Noordsvaarder. Zo laag bij het water ervaar je de weidsheid van het wad op z’n best en ook de zeehonden komen ons tot heel dichtbij opzoeken. Vogels ervaren je niet als een bedreiging, de sterns duiken rondom de kano’s in het water en rustende strandlopers blijven gewoon zitten. Het is wel even flink peddelen, in totaal duurt de tocht drie uur.

Een totaal overzicht van alle excursies vindt u hier. Boeken kan bij de VVV op Terschelling en via www.vvvterschelling.nl.

 

reageren

geef een reactie

 • Jan en Elsbeth
  11 november 2014 om 12:29

  Hoi Joeri. Ik kwam toevallig via via op dit artikel. We hebben deze zomer ook de kanotocht gedaan en kijken nog steeds met veel plezier hierop terug, wat was dat een leuke belevenis. We waren nog nooit eerder op Terschelling geweest, dit eiland heeft ons doen verbazen. Het hotel Terschelling waar we verbleven was ook mooi, en aan restaurants ook geen gebrek! Super vakantie, we gaan binnenkort maar weer eens kijken wat we komend jaar gaan doen.

  Jan en Elsbeth

  • Joeri Lamers
   12 november 2014 om 10:09

   Hallo Jan en Elsbeth,

   Leuk dat jullie even reageren en goed om te horen dat jullie hebben genoten. Zelf ben ik nu meerdere keren mee geweest en het blijft verbazend hoe nieuwsgierig en dichtbij de zeehonden komen. Succes met het uitzoeken van de volgende vakantie en wie weet tot op Terschelling.

   Groet,

   Joeri

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog