www.boswachtersblog.nl/ Terschelling

Strandrijden vanaf 1 oktober

24 september 2014 Boswachter Joeri Lamers in Terschelling

Dit jaar mag vanaf 1 oktober weer op het strand gereden worden door mensen met een strandrijvergunning. Samen met de leden van het Strandrijoverleg (Gemeente Terschelling, Land Rover Club Terschelling en Stichting houdt van het strand) hebben we voor de maand oktober extra afspraken gemaakt om rustende vogels en kwetsbare duingebieden te beschermen. We vragen alle strandrijders dan ook zich aan de afspraken te houden zodat we al rekening houdend met de natuur het strandrijden mogelijk kunnen blijven houden.

Vooral op de uiteinden van het eiland (bv. de Koffieboonplaat) rusten nu veel trekvogels die broodnodige energie verspillen wanneer zij verstoord worden. Daarnaast vindt op meerdere plekken op het strand duinvorming plaats, dat is bijzonder in Nederland. Deze duintjes zijn van belang voor de ontwikkeling van het achterliggende duingebied. Ook vormen ze een belangrijke eerste bescherming van de rest van de duinen tijdens hoogwater.

Komende maand is het toegestaan om tussen paal 3 paal 25 op het strand te rijden vanaf 18.00 uur ’s avonds tot 10.00 uur ’s ochtends. Bij paal 3 en net voorbij het reddinghuisje hebben collega Joris en ik gisteren een palenrij gezet tot waar gereden mag worden. De Koffieboonplaat is tot 1 november afgesloten voor al het publiek, de rest van de gemarkeerde strandstukken zijn wel gewoon voor wandelaars toegankelijk.

palen zetten

Vanaf 1 november is de Noordsvaarder en het stuk tot aan de Koffieboonplaat weer met de auto toegestaan. Kwetsbare gebieden worden samen met de Land Rover Club gemarkeerd met gele palen.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog