www.boswachtersblog.nl/ Terschelling

Noorderlicht prachtig te zien op Terschelling

18 maart 2015 Boswachter Joeri Lamers in Terschelling

Een fantastische natuurverschijnsel was er gisteravond te zien, in een groot deel van Nederland, maar vooral op de donkere Waddeneilanden. Ik stond bij Paal 18 waar Jelte Arntzen onderstaande foto van het noorderlicht maakte. In het noorden boven zee was de witgroenige gloed duidelijk te zien. Af en toe was zelfs een vage rode kleur waar te nemen. Op bepaalde momenten kwam het poollicht steeds hoger aan de hemel waarbij prachtige lichtzuilen zichtbaar waren. De kleuren op de foto waren niet zo zichtbaar, een camera neemt namelijk kleuren waar buiten het kleurenspectrum wat mensen kunnen zien. Je ziet op de foto wel duidelijk de verticale zuilen van licht. Prachtig om te zien, en dat voor mijn eerste keer!

Gisteren gemist? Er is een klein kansje dat het poollicht vanavond toch nog te zien is. Houdt www.poollicht.info in de gaten.

Meer foto’s van Jelte zijn te vinden op zijn Twitteraccount.

poollicht met bron

reageren

geef een reactie

  • Northern lights in Iceland, video | Dear Kitty. Some blog
    18 maart 2015 om 13:44

    […] Northern lights on Terschelling island: here. […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog