www.boswachtersblog.nl/ Terschelling

Nieuw: wadkanoën met wadexcursie

11 juni 2015 Boswachter Joeri Lamers in Terschelling

We hebben er weer een nieuwe excursie bij! Deze week hebben we met onze excursieboswachters en instructeurs van MooiWeer de eerste proeftocht gemaakt met de kano’s met daarbij een wadlooptocht. Vorig jaar hadden we natuurlijk al de Grote 5 kanotochten naar de zeehonden rondom de Noordsvaarder, maar bij deze excursie gaan we oostwaarts. Na een half uurtje peddelen leggen we aan op een zandbank, iets voorbij de haven van West. Daar gaan we het wad op en maak je met de boswachter een mooie wadlooptocht.

Wat ikzelf het mooie vind aan deze plek is dat je hier prachtig kan zien dat het wad meer is dan ‘gewoon’ een paar zandbanken. Op de plek waar wij rondliepen barst het van de zandkokerwormen die ervoor zorgen dat er allemaal bulten ontstaan op het wad, met daartussendoor slenkjes en bredere geulen. Apart is ook dat je West-Terschelling ineens vanaf een hele andere kant ziet. Dat maakt de tocht ook wel wat spannend, want om hier te komen moeten we de brede geul oversteken. Hierbij houden we (de boswachter en de instructeur van MooiWeer) goed rekening met andere schepen.

Tijdens deze kortere wadkanotocht is de kans om zeehonden te zien een stuk kleiner, hoewel we de proefvaart afsloten met een mooi rond koppie voor ons bij het eindpunt. Beter kon niet. Boeken van deze tocht kan via de VVV Terschelling.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog