www.boswachtersblog.nl/ Terschelling

Lamsoor in bloei!

23 juli 2015 Boswachter Joeri Lamers in Terschelling

Mijn collega Arjan de Jong is bijna dagelijks op de Boschplaat om broedvogels te inventariseren. Toen ik hem vroeg naar bijzonderheden was één van de eerste dingen die hij zei: de lamsoor staat in bloei! Daar kan je inderdaad geen genoeg van krijgen, dus ben ik gisteren de Boschplaat op gegaan om wat mooie plaatjes te schieten. Zie hieronder.

Lamsoor  zie je ook weleens in de winkels liggen, maar het gekke is dat dat eigenlijk geen lamsoor is maar zeeaster. Toch kan je met de echte lamsoor ook wel iets. Terschellinger imkers zetten ieder jaar namelijk een aantal bijenkasten neer

bij de ‘Ouwe Scherm’, de oude stuifdijk ter hoogte van paal 20. Het resultaat: de bekende Terschellinger lamsoorhoning. Vroeger stonden er veel meer kasten op de Boschplaat, maar dat aantal is wat verminderd om ook genoeg bloeiende planten over te laten aan de wilde bijen (waaronder een aantal zeldzame kweldersoorten).

Wanneer je nu de Boschplaat op loopt of fietst kan je paarse velden het beste zien wanneer je voorbij de eerste vogelwachterspost bent. Het eerste deel van de Boschplaat is namelijk nog vogelbroedgebied, het meest oostelijke deel is vanaf maandag weer vrij toegankelijk.

reageren

geef een reactie

  • Nature reserve Boschplaat on Terschelling island | Dear Kitty. Some blog
    31 augustus 2016 om 17:55

    […] Boschplaat flowers: here. […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog